Коломойський прокоментував інформацію про роботу свого юриста на штаб Зеленського

09:58, 12.04.2019
Коломойський прокоментував інформацію про роботу свого юриста на штаб Зеленського

Володимир Зеленський, Андрій Богдан, Ігор Коломойський (фото з сайту Радіо Свобода)

Андрій Богдан, який здійснює юридичний супровід кампанії кандидата у президенти України Володимира Зеленського, є особистим адвокатом Ігоря Коломойського.

 

Про це розповів сам олігарх журналістам програми "Схеми: корупція в деталях".  

На питання, чому юрист Зеленського Андрій Богдан часто літав до Женеви, коли там мешкав Ігор Коломойський, а потім – до Тель-Авіва, куди він переїхав пізніше, олігарх відповів: "Він, перш за все, мій адвокат".

 

На уточнювальне питання, чи справді Андрій Богдан поєднує роботу адвоката бізнесмена і співпрацю зі штабом Зеленського, Ігор Коломойський зазначив: "Я вам скажу, що він ще працює й на інших людей, що викликає у мене роздратування, тому що виникає питання: чи є конфлікт інтересів? Ви ж розумієте, що, починаючи від Авраам,а всі люди якось між собою пов'язані".

 

Сам Андрій Богдан відмовився говорити про причини відвідування Женеви і Тель-Авіва, посилаючись на те, що це "приватне життя".

 

"Моє приватне життя не може бути без мого бажання відкрите ні журналістам, ні будь-кому іншому. Я не є ні публічна особа – політик, ні держслужбовець", – заявив  сам юрист.

 

Андрій Богдан був також захисником соратника Коломойського Геннадія Корбана у суді. А ще – радником самого Ігоря Коломойського, коли той був головою Дніпропетровської ОДА.

 

Як повідомляла УМ, кандидат у президенти Володимир Зеленський за останні два роки щонайменше 11 разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський, а після його переїзду в Ізраїль шоумен двічі бував у Тель-Авіві.

 

Так, за даними журналістів, до Швейцарії кандидат у президенти літав у лютому, квітні, листопаді та грудні 2017 року, а потім в січні, в лютому (двічі), в березні, в квітні (двічі) та у червні 2018 року. У п’яти випадках разом із Зеленським літав юрист Коломойського Андрій Богдан, який у підсумку став радником кампанії шоумена на виборах.