Луценко підтвердив причетність сина Гладковського до «оборонних» схем

20:15, 13.03.2019
Луценко підтвердив причетність сина Гладковського до «оборонних» схем

Сам Ігор Гладковський називав звинувачення в розкраданні оборонного сектора фейком (кадр відео)

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор був учасником незаконних схем в оборонному комплексі.
 
Про це в середу, 13 березня, заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
"Що стосується ймовірної участі пана Гладковського або Свинарчука, то листування не вказує на те, що він займався або виробництвом, або переведенням коштів у готівку без сплати податків, але для нас очевидно, що він був співучасником цієї діяльності", - сказав генпрокурор.
 
Відповідаючи на питання про роль Гладковського-молодшого в незаконних схемах в оборонному комплексі, Юрій Луценко додав, що зараз правоохоронці збирають необхідні докази, "щоб розширити коло підозрюваних".
 
Він нагадав, що у провадженні Генпрокуратури є справа про шахрайство, яке здійснив Андрій Рогоза зі знайомими йому співробітниками СБУ.
 
"У ході спецоперації разом з внутрішньою безпекою СБУ ми затримали всіх трьох і зараз вони перебувають на лаві підсудних. Під час затримання у Рогози були знайдені телефони і листування з Жуковим і тільки з Жуковим, у зв'язку з чим ми вилучили телефони і Жукова. З листування цих двох осіб видно, що пан Рогоза був фактичним власником підприємства Оптімумспецдеталь і разом з Жуковим вони проводили операції поставки обладнання і деталей Укроборонпрому і подальшого переведення в готівку отриманих від цієї продукції коштів", - сказав Луценко.
 
Він зазначив, що діяльність Рогози і Жукова з ухилення від сплати податків є юридичним фактом.
 
Як відомо, 25 лютого, журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. При цьому там підтвердили, що купують деталі у Росії. Концерн також усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.
 
4 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря РНБО. Він також заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".
 
Замість Олега Гладковського до РНБО був призначений полковник ЗСУ Сергій Кривонос.
 
Сам Ігор Гладковський подав до суду на журналістів Bihus.info.