Волинська трагедія: Польща вимагає від України вирішити питання ексгумації жертв

17:20, 07.11.2023
Волинська трагедія: Польща вимагає від України вирішити питання ексгумації жертв

Павел Яблонський. (Фото з відкритих джерел)

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що Україна має вирішити питання щодо ексгумації жертв Волинської трагедії. Оскільки без розв’язання цього питання Україна не може мріяти про вступ до ЄС.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у інтерв’ю радіо ZET

 

 

Відповідаючи на запитання щодо ексгумації польських жертв Волинської трагедії з виявленого нещодавно поховання на місці села Пужники на Тернопільщині, Яблонський зазначив, що польська сторона працюватиме над тим, щоб це відбулося якомога швидше.

 

"Я завжди про це говорю і скажу ще раз: на нашу думку, без розв’язання цього питання - і багато українців це вже усвідомлюють - Україна не може мріяти про вступ до ЄС", - заявив Яблонський.

 

Відповідаючи на запитання, чи це є умовою підтримки Польщі щодо членства України в ЄС, польський дипломат зазначив, що "йдеться не про умови, а про реальність".

 

"Якщо ми хочемо бути в одній спільноті з країною, з якою маємо серйозну суперечку, то її треба розв’язати, в іншому випадку складно буде співпрацювати", - наголосив Яблонський.

 

Як повідомляла УМ, у липні глава польського уряду Матеуш Моравецький вшанував памʼять жертв Волинської трагедії. Він відвідав неіснуюче нині польське село Острівки у Волинській області.