Україна вдячна ПАРЄ за визнання Голодомору геноцидом

12:33, 13.10.2023
Україна вдячна ПАРЄ за визнання Голодомору геноцидом

ПАРЄ визнала Голодомор злочином геноциду та наміром знищити Українську державу, її мову та культуру. (pace.coe.int)

Парламентська асамблея Ради Європи 12 жовтня ухвалила дві резолюції на підтримку України. Зокрема визнала Голодомор злочином геноциду та наміром знищити Українську державу, її мову та культуру.

 

Як інформує УМ, про це повідомив президент Володимир Зеленськийу соцмережі Х.

 

“Я вдячний ПАРЄ за визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу. Відновлення історичної справедливості та вшанування пам’яті жертв Голодомору надсилає чіткий сигнал: справедливе покарання за всі минулі та нинішні злочини Москви неминуче”, – зазначив глава держави.

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також подякував ПАРЄ, яка визнала сталінський Голодомор 1932–1933 років актом геноциду.
 
"Важливо, що ПАРЄ також закликала всі парламенти держав-членів Ради Європи та інші парламенти наслідувати цей приклад. Це правильно з моральної, історичної і політичної точок зору", – зауважив міністр.
 

Слід зазначити, що у ПАРЄ відбулись об’єднані дебати: “Роль Ради Європи у запобіганні конфліктам, відновленні довіри до міжнародних інституцій та сприянні глобальному миру” та “Забезпечення справедливого миру в Україні та тривалої безпеки в Європі”.

 

Відповідно були ухвалені дві резолюції – обидві абсолютною більшістю голосів (70 – за, 1 – проти та 73 – за, 1 – проти).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодомор-геноцид мав знищити  Українську націю.