Троянська війна: у Британії знайшли давньоримську мозаїку поєдинку Ахілла і Гектора

17:15, 30.08.2022
Троянська війна: у Британії знайшли давньоримську мозаїку поєдинку Ахілла і Гектора

Цікаву знахідку виявили під час розкопок комплексу вілл третього або четвертого століття нашої ери у англійському графстві Рутленд. (Фото: greegreekreporter.com)

Британські археологи знайшли мозаїку римської епохи, яка зображує знамениту битву між двома головними героями Троянської війни - Ахіллом і Гектором.

 

Цікаву знахідку виявили під час розкопок комплексу вілл третього або четвертого століття нашої ери у англійському графстві Рутленд.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Greek Reporter.

 

Зазначається, що мозаїка утворює картину розміром 11 метрів у ширину та 7 метрів у висоту.

 

Заступник директора Археологічної служби Університету Лестера Джон Томас сказав, що це "найцікавіше відкриття римської мозаїки у Великій Британії за останнє століття".

 

Також учений вважає, що замовник такого витвору мистецтва був заможним знавцем літературної класики.

 

 

Нагадаємо, Троянська війна – це протистояння між ахейцями на чолі з Агамемноном та троянцями, яке, ймовірно, відбулось на початку 12 століття до н. е.

 

Троянська війна найбільш детально змальована в епічній поемі "Іліада" Гомера, яка тривалий час вважалася поетичною вигадкою.

 

Гектор був одним із основних захисників Трої, сином царя Пріама, а Ахілл – легендарним та непереможним грецьким воїном.

 

Як повідомляла «УМ», у Києві в Скарбниці Національного музею історії України відкрилася виставка «Збережено в Україні». Там представлені скіфські та грецькі старожитності, знайдені на території нашої країни.