Хмельниччина восени: туристів закликають відвідати кращі локації

12:53, 16.10.2021
Хмельниччина восени: туристів закликають відвідати кращі локації

Кам’янець-Подільський - дуже мальовниче місце Хмельниччини. (facebook.com/KPDIMZ)

Туристів закликають відвідати чотири найкращі локації для осінніх подорожей у Хмельницькій області.

 

Як інформує Україна молода, відповідний туристичний рейтинг склав Хмельницький туристично-інформаційний центр. 

 

«Щоб не пропустити осінь у всій її красі, ми радимо відвідати цікаві та мальовничі місця нашої області, які точно варто побачити в цю пору», – йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, у селі Підлісний Мукарів є костел святого Йосипа Обручника. Цей кам’яний римо-католицький храм у стилі пізньої неоготики побудований в середині XIX ст.

 

Костел названий на честь чоловіка діви Марії Йосипа Обручника, і там досі працює старовинний орган. «Під його звуки та осінній затишок навколо відчуваєш справжню атмосферу та мурашки по шкірі», - пишуть у центрі.

 

У селі Сутківці варто побачити Покровську церкву-замок, побудовану в західноєвропейському готичному стилі. Замок зведений у XIV столітті для оборони від татар.

«Кам’янець-Подільський теж дуже мальовниче місце нашої області, яке в осінніх барвах стає особливим. Кам’янчани щиро вірять, якщо турист приїхав у Кам’янець, але не побачив Старий замок, надгробок Лаури Пшездзецької та монаха з кошиком, то він не був у Кам’янці. Обов’язково прогуляйтесь з пряним чаєм чи глінтвейном у сквері «Лебедине озеро», який розташований на краю каньйону річки Смотрич», – додали в туристичному інформаційному центрі.

 

Також туристам рекомендують відвідати селище Меджибіж, де розташований замок-фортеця з могутніми стінами і кутовими вежами. Вперше Меджибіж згадується ще в  «Літописі руському».

 

По замку проводять чудову екскурсію працівники музею, який там знаходиться.

 

Як повідомляла "УМ", в серпні буревій пошкодив дах Ласької башти Кам’янець-Подільської фортеці.