У Рівному із землі викопали 600-кілограмову скульптуру Сталіна

10:06, 29.10.2020
У Рівному із землі викопали 600-кілограмову скульптуру Сталіна

За­важив Сталін майже 600 кіло­грамів…

У Рівному під час прокладання каналізаційної мережі неподалік лялькового театру робітники пережили справжній шок. Коли стали копати землю, техніка на глибині близько метра вперлася у щось тверде, металеве. Стали викопувати вручну — і з-під землі показався… Сталін!

 

Скульптура мала розмі­ри метр на метр, вико­нана з бетону. Четверо чоловіків її ледве підняли.

 

За­важив Сталін майже 600 кіло­грамів…

 

"Чої хлопці під час земляних робіт у центрі Рівного викопали «чорта», — написав у Фейсбуку директор підприємства «Пром-енерго-консалтинг» Юрій Шка­рапа. І додав: — Запитання для молоді: хто це?"

 

Справді, сучасне молоде покоління може не знати цьо­го ката України в обличчя. Але про страшні злочини, скоє­ні Сталіном і його режимом, ми зобов’язані пам’ятати… Що  робити надалі з рів­ненським Сталіном - версій є кілька.

 

Одна пропозиція така: розбити і замостити якусь яму, щоб хоч так людям прислужив­ся. До музею, переконані рівня­ни, «чорта» відправляти не мож­на, бо ще знайдуться такі, що йому квіти почнуть носити.

 

Як повідомляла УМ, серед українців 32% опитаних схвалюють заборону комуністичної символіки та перейменування населених пунктів і вулиць у межах декомунізації. Негативно до цього ставляться 34% опитаних українців.