У Рівному вандали розкопали масове поховання жертв Голокосту

09:38, 02.09.2021
У Рівному вандали розкопали масове поховання жертв Голокосту

Місце злочину. (Фото: ОЄГУ.)

На місці поховання у Рівному зловмисник викопав яму глибиною близько 1,5 метрів – акт вандалізму було здійснено в урочищі «Сосонки», де поховано близько 17,5 тис. жертв Голокосту.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Об'єднаній єврейській громаді України.

 

«Вчора була виявлена яма глибиною більше 1,5 метра, видно численні кістки. Копач злякався перехожих і покинув місце злочину, залишивши після себе всі робочі інструменти», - сказано, зокрема, в повідомленні громади.

 

«Побачили яму, зверху прямо кістки, в ямі кістки людські. Того, хто копав, хтось налякав, і він кинув там все, що не маскуючи яму. Там відро, кістки, кістки зверху, рукавички. Була слідчо-оперативна група, знімали відбитки пальців з кирки, яку він залишив», - прокоментували керівник організації «Рівненська єврейська громада» Геннадій Фраерман.

 

У поліції відкрили справу про наругу і розшукують того, хто вирив яму.

 

«В ямі перебувала лопата, а поблизу - людські останки. За частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою) відкрито кримінальне провадження та проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєного злочину», - пояснила прес-секретар обласної поліції Світлана Карачун.

 

Санкція цієї статті передбачає штраф до 3400 гривень, арешт на строк до півроку, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

 

1 вересня працівники спецкомбінату закопали яму.

 

Додамо, що цьогоріч незаконні розкопки в урочищі «Сосонки» здійснювалися не вперше - навесні, коли зійшов сніг, теж знаходили розкопані місця.