Острів Хортиця закривають для відвідувачів

10:01, 05.04.2020
Острів Хортиця закривають для відвідувачів

На острів Хортиця зможуть потрапити під час карантину лише працівники установ і мешканці приватного сектору.

Національний заповідник «Хортиця» у Запоріжжі заборонено відвідувати на період посилення карантину в Україні з 6 квітня.

 

Адміністрація заповідника просить усіх мешканців та працівників установ мати при собі документ, що засвідчує проживання або роботу на найбільшому острові Дніпра, який визнано одним з «Семи чудес України».

 

Про це повідомляє адміністрація Національного заповідника «Хортиця».

 

Окрім зони відпочинку та прибережної зони також заборонено відвідувати, з дотриманням вимог постанови уряду №211, Хортицький лабіринт, Дендропарк та заплавневу частину Хортиці.

 

Силами правоохоронців вводиться обмеження на з’їзд автотранспорту з основних транзитних доріг (крім мешканців, та працівників установ, що розташовані на о. Хортиця).

 

«Рідним та близьким, що відвідують родичів, які мешкають на Хортиці просимо повідомляти працівникам поліції і Національної гвардії прізвище та адресу, які будуть перевірятись відповідно до даних Квартальних комітетів», — йдеться в повідомленні.

 

Наголошується, що запоріжцям, які не будуть дотримуватись правил, загрожуватимуть штрафи у розмірі від 17 000 до 34 000 гривень, а посадовим особам — від 34 000 до 170 000 гривень.

 

Термін обмежень діє до 24 квітня, або до особливих розпоряджень Кабміну та органів місцевого самоврядування.

 

 

Острів Хортиця — найбільший острів на Дніпрі, унікальність якого — у рідкісному поєднанні на одній території різноманітних природних комплексів, пам’яток геології, культури, історії.

 

Основу найбільшого острова на Дніпрі (довжина 12, ширина, в середньому, 2,5 км, загальна площа — 2360 га) складають граніти й гнейси, яким приблизно два мільярди років.

 

Як повідомляла «УМ», запорізькі краєзнавці і історики пропонують подолати нудьгу під час карантину за допомогою не реальних, а віртуальних подорожей регіоном.