Атака по Одесі: Зеленський закликає партнерів надати більше систем ППО

11:24, 02.03.2024
Атака по Одесі: Зеленський закликає партнерів надати більше систем ППО

Рятувальники шукають людей під завалами в Одесі. (Фото ДСНС)

Президент України Володимир Зеленський закликав західних партнерів надати  додаткові системи ППО та ракети до них після терористичної атаки росіян по Одесі у ніч на 2 березня.

 

Як інформує Україна молода, про це Володимир Зеленський написав у Facebook і оприлюднив відео з місця трагедії в суботу.

 

«росія продовжує воювати із цивільними людьми. Нічна атака "Шахедів": Харків, Одеса, міста Сумщини. Один із ворожих дронів влучив у житловий будинок в Одесі. Зруйновано 18 квартир.

 

Наразі відомо про двох загиблих, ще вісім людей постраждали, серед яких дитина. Мої співчуття родинам і близьким загиблих», - повідомив глава держави.

 

За його словами, «нам потрібно більше ППО від партнерів».

 

«Потрібно посилювати український повітряний щит, щоб додати захисту нашим людям від російського терору. Більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що зберігає життя», - констатував президент.

 

 

Зазначимо, що за оновленими даними ДСНС в ніч на суботу в Одесі загинуло троє людей (одна із загиблих дитина) внаслідок атаки ройських  "Шахедів", поранено цивільних людей та пошкоджено житлові багатоповерхові будинки.

 

Як повідомляла «УМ», Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав країни-члени ЄС збільшити і прискорити військову підтримку Україні.