Катерина Поліщук «Пташка» заспівала «Червону калину» на російському танку в Берліні

18:34, 26.02.2023
Катерина Поліщук «Пташка» заспівала «Червону калину» на російському танку в Берліні

Катерина Поліщук «Пташка» та Олексій Макеєв. (instagram.com/ptashka_from_azovstal/ facebook.com/UkrBotschaftBerlin)

Захисниця Азовсталі, парамедик Катерина Поліщук «Пташка» заспівала пісню «Ой у лузі червона калина» на російському трофейному танку, який встановлено перед російським посольством у Берліні.

 

Разом із нею до трофею прийшов і посол України України у ФРН Олексій Макеєв.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Катерина Поліщук в Інстаграм та Посольство України у ФРН.

 

Разом з захисницею, яка сіла на броню підбитого танку, гімн січових стрільців співали українці, які зараз перебувають у столиці Німеччини.

 

Після виконання пісні, яка стала символом незламності українського народу, «Пташка» поспілкувалася з українцями, які були змушені залишити рідну домівку через повномасштабне вторгнення російських окупантів.

 

 

Водночас, посол Макеєв заявив: «Уламки російського танку – це попередження про те, що потрібно для закінчення війни. Україна несе відповідальність за те, щоб такі танки більше ніколи не каталися в Європі. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб відштовхнути російські танки назад до Росії».

 

На його думку, демонстрація підбитої техніки окупантів у європейських столицях необхідна, адже має бути зрозуміло, хто агресор, а хто захищає себе.

 

 

«За мир треба боротися. Такі мирні демонстрації мають відбуватися на місці перед російським посольством. Після цього протестувальники повинні закликати до посольства та президента росії путіна «Зупиніть цю війну».

 

Зауважимо, що 24 лютого, в річницю незламності України "Пташка" у Берліні проникливо виконала пісню-реквієм за загиблими учасниками Євромайдану "Плине кача" і своїм співом довела багатьох присутніх до сліз.

 

 

Як повідомляла «УМ», Україна відправила до столиць чотирьох країн - Німеччини, Литви, Латвії та Естонії – трофейні російські танки, які можуть побачити європейці.