Україна відправила до ЄС трофейні російські танки на виставку

14:48, 22.02.2023
Україна відправила до ЄС трофейні російські танки на виставку

Розбиті російські танки покажуть на виставці у Європі. (facebook.com/reznikovoleksii)

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що найближчим часом Україна очікує отримати перші танки від партнерів.  Разом з тим він повідомив, що російські танки уже поїхали в Європу, щоправда у розбитому вигляді і на виставку.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив на сторінці  у Фейсбуці.

 

«Вільний світ створив «танкову коаліцію», щоб допомогти Україні перемогти у цій війні. Вже найближчим часом ми очікуємо перші танки від партнерів з підготовленими українськими екіпажами»,— написав очільник Міноборони у своєму дописі. 

 

Резніков зазначив, що сьогодні (22 лютого - ред.) вночі 4 російські танки "вдерлися" до ЄС та НАТО. Але, як то кажуть, є нюанс завдяки українським воїнам.

 

 

«24 лютого громадяни чотирьох країн - Німеччини, Литви, Латвії та Естонії - одночасно побачать, що російські танки можуть потрапити до Європи через Україну тільки у вигляді музейних експонатів», — додав він.

 

Резніков нагадав, що влітку перші експозиції розбитої російської техніки приймали у Польщі та Чехії.

 

Міністр вважає, що це також має стати сигналом для росіян.

 

«У Європі зблизька подивляться на їхнє справжнє обличчя. Яке раніше викликало тотальний страх, а тепер все частіше – огиду та презирство»,— зазначив він.

 

Глава Міноборони вважає, що більше європейців переконається, що Росію треба перемагати на полі бою: "І краще це зробити в Україні, щоб потім не довелося зупиняти ворога біля свого будинку".

 

Як повідомляла УМ, нещодавно на Михайлівській площі у Києві показали виставку «Комунізм = Рашизм».Експозиція розповідає, чому сучасна російська агресія – це те саме, що і комуністичний режим та представляє увазі відвідувачів 13 історій про українців ХХ та ХХІ століть, які постраждали від радянської та російської влади.