Поліція Одеси влаштувала терор активістці за напис на пам’ятнику Катерині ІІ, фото

09:57, 13.09.2022
Поліція Одеси влаштувала терор активістці за напис на пам’ятнику Катерині ІІ, фото

Очільниця одеського осередку ГО «Солідарна молодь» Марина Бойко під час акції біля пам’ятника Катерині ІІ в Одесі. (Фото: Фейсбук Dinara Habibullaieva)

Активістку «Європейської Солідарності», очільницю одеського осередку ГО «Солідарна молодь» Марину Бойко розшукує поліція Одеси нібито за надпис на пам’ятнику Катерині ІІ «Екатерина=Путин».

 

Сама ж Марина Бойко запевнила, що не причетна до появи напису на пам’ятнику.

 

Як інформує УМ, про це повідомила голова ГО «Солідарна молодь», депутатка Київради Дінара Габібуллаєва у Facebook.

 

Інформацію про те, що Марина Бойко нібито зробила напис на пам’ятнику поширили проросійські Telegram-канали, зокрема, йдеться про блогера Анатолія Шарія.

 

«Ранок почався не з кави. Нашу лідерку з «Солідарна Молодь Одещини» Марину Бойко шукає поліція за начебто розмалювання пам’ятнику Катерині в Одесі. І звісно, телеграм помийки (рупори російської пропаганди) підхопили і а-ля здали поліції.

 

 

Пам’ятнику Катерині не місце і всьому російському, всьому, що має меті знищення української ідентичності. Ми вже дивимось в майбутнє і там немає місця кривавим імперіям.

 

Наша організація підтримує підпис «Екатерина = Путин». І мала послідовну та тверду позицію щодо демонтажів пам’ятників імперського тоталітарного режиму. Але питання: для чого поліція охороняє російські символи?» – зазначила політикиня.

 

Як повідомляла "УМ",  голова управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини Володимир Мещеряков зробив скандальну заяву: мовляв, пам'ятник імператриці Катерині ІІ не може бути знесений, оскільки є невід'ємним елементом ансамблю Катерининської площі.