Поблизу Маріуполя знайдено кілька великих братських могил українців

13:40, 21.04.2022
Поблизу Маріуполя знайдено кілька великих братських могил українців

Кількість загиблих маріупольців встановити неможливо, оскільки російські фашисти скидають їх насипом у вириті рови

У селі Мангуш, що поблизу Маріуполя, виявлені 30-метрові братські поховання. Рашисти звозили туди тіла, вбитих ними мирних людей.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.
 
«У результаті довгого пошуку та ідентифікації місць масового поховання його виявили в селі Мангуш. У районі об’їздної дороги російські загарбники облаштували декілька братських могил розміром до 30 метрів кожна. Вони завозять тіла загиблих, фактично просто скидаючи їх насипом»,—йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що всі тіла поміщено в пластикові пакети.
 
«Тобто це знов підтверджує нашу попередню інформацію про накопичування тіл загиблих в іншому місці в районі промзони в Маріуполі. Це прямий доказ військових злочинів і намагання їх приховати. Для всіх ЗМІ, хто може замовити і провести фіксацію через стільникові знимки надаємо позначку розташування могили»,– додав Андрющенко. 
 
Нагадуємо, у вівторок, 20 квітня, з Маріуполя вдалось евакуювати чотири автобуси з мирними жителями. Сьогодні, 21 квітня, евакуація продовжиться.
 
Як повідомляла УМ, в Маріуполі, який заблокували російські війська, окупанти не лише скидають бомби на «Азовсталь», але й хаотично обстрілюють житловий сектор, куди лише напередодні пустили цивільних.
 
Читайте також: керівництво  Росії наказало знищувати будь-які докази злочинів своєї армії в Україні. Для цього російські війська почали використовувати мобільні крематорії, при чому спалюють не тільки убитих цивільних українців, а і своїх військових.
 
Від початку повномасштабного вторгнення ворожі  війська вбили до 22 тисяч жителів Маріуполя.
Однак через постійні обстріли та блокаду міста точний підрахунок загиблих здійснити неможливо.