Окупанти гатять в Маріуполі не лише по «Азовсталі», а й по житловому сектору – Андрющенко

10:12, 19.04.2022
Окупанти гатять в Маріуполі не лише по «Азовсталі», а й по житловому сектору – Андрющенко

Маріуполь "у вогні".

В Маріуполі, який заблокували російські війська, окупанти не лише скидають бомби на «Азовсталь», але й хаотично обстрілюють житловий сектор, куди лише напередодні пустили цивільних.

 

Як інформує УМ, про це 19 квітня повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

 

«Окупанти завдають ударів не лише надпотужними бомбами по "Азовсталі", але з артилерії та танків продовжують хаотичне нанесення ударів по житловому сектору Лівобережного району по лінії від бульвару Меотиди.

 

При цьому вчора окупанти відкрили доступ цивільним в цю зону для збору речей з домівок. З урахуванням обов'язкових білих стрічок, якими росіяни позначають себе, окупанти продовжують використовувати цивільне населення в якості "приманки" для українських снайперів», - сказано в повідомлені.

 

Також Андрющенко додав, що у зв’язку з початком наступу на сході України спостерігається тенденція ротації російських військових на найманців із так званої "ДНР".

 

Припускають, що це пов’язано з намаганням посилити позиції в частині наступу.

 

«З цим виникла нова хвиля мародерства з боку російських військових. Вони масово вскривають вцілілі квартири та вивозять майно – переважно побутову техніку. Нічого нового для росіян – крадіжки та підлість», – зазначив радник мера.

 

Як повідомляла УМ, російські терористи змушують жителів Маріуполя за харчі розбирати завали, перетворюючи  блокадне місто на великий «трудовий табір».