У Маріуполі рашисти убили щонайменше 22 тисячі людей

21:45, 12.04.2022
У Маріуполі рашисти убили щонайменше 22 тисячі людей

Маріуполь перебуває у облозі. (t.me/polkazov)

У окупованому російськими загарбниками Маріуполі від початку повномасштабного вторгнення ворожі  війська вбили до 22 тисяч жителів.

 

Однак через постійні обстріли та блокаду міста точний підрахунок загиблих здійснити неможливо.


Як інформує Україна молода, таку орієнтовну цифру назвав керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у коментарі CNN. 


«Ситуація в Маріуполі ускладнює коментування кількості загиблих, місто в облозі та заблоковане. Зараз ми говоримо про від 20 до 22 тисяч загиблих»,– зазначив очільник ОВА.


Він також прокоментував повідомлення про хімічну атаку рашистів напередодні. Зазначив, що «на 100% підтвердити або прокоментувати»  попередні повідомлення з місця події не може. Але може підтвердити, що сам інцидент зі скидуванням невідомої речовини чи вибухівки з безпілотника мав місце.


Як повідомляла УМ, російські загарбники, яким не вдалося зломити дух оборонців Маріуполя і повністю окупувати місто, підло застосували проти них хімічну зброю.

 

Невідому отруту ворог скинув з безпілотника над «Азовсталлю», де героїчно утримують позиції захисники України.


Пізніше засновник та перший командир полку Андрій Білецький уточнив, що постраждали троє людей, в них "чітко виражені ознаки отруєння бойовими хімічними речовинами", але без катастрофічних наслідків.