Україна може використовувати Джавеліни для самооборони усюди - США

13:09, 09.12.2021
Україна може використовувати Джавеліни для самооборони усюди - США

Бійці ЗСУ з комплексом «Джавелін» під Авдіївкою. (Скріншот відео)

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що українська армія може використовуватипротитанкові ракетні комплекси Javelin для самооборони на всій території України.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив під час брифінгу, передає Міністерство оборони США в четвер. 

 

"Ми розраховуємо, що вони будуть використовуватись для самооборони. Немає обмежень щодо того, де саме в Україні їх можна застосовувати”, – сказав Кірбі.

 

Він також зазначив, що додаткові сили США можуть бути направлені лише на запит союзників з НАТО на сході Європи у разі вторгнення РФ в Україну.

 

Якщо відбудеться нове вторгнення в Україну і надійдуть запити про додаткову підтримку, тоді ми відповімо позитивно на ці запити. Зараз ситуація – інша”, – вказав Кірбі.

 

ДОПОВНЕНО: Австралійські журналісти телеканалу ABC News показали кадри з українськими військовими, що озброєні переносними протитанковими ракетними комплексами «Джавелін» у репортажі з району міста Авдіївка на Донеччині.

 

У репортажі йдеться про те, як на Донбасі відбуваються тренування українських військових із протитанковими комплексами Javelin.

 

 

Як інформувала УМ, раніше журналіст Андрій Цаплієнко оприлюднив світлини захисників України з комплексами Javelin  в районі ООС. 

 

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін запевняє, що Пентагон готовий забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона мала змогу захищати свою територію від агресії Росії.