У Львові ресторатори вийшли на протест проти карантину вихідного дня

13:29, 11.11.2020
У Львові ресторатори вийшли на протест проти карантину вихідного дня

Підприємці, які працюють у готельно-ресторанній та торговій сферах, вважають, що карантин вихідного дня знищить їхній бізнес

У Львові 11 листопада ресторатори й представники готельної, спортивної та розважальної сфер міста та області вийшли на мирну акцію протесту під стіни ЛОДА. Вони протестують проти введення карантину вихідного дня.

 

Як інформує УМ, у більшості великих міст України акція протесту #МаюПравоПрацювати розпочалась близько 10 години ранку. У Львові під стінами облдержадміністрації зібрались понад півтисячі учасників

 

Представники ресторанного, готельного та спортивного бізнесу прийшли під стіни ЛОДА у своєму професійному одязі. У руках вони тримають плакати з такими написами: "Ні поліцейському свавіллю! Мораторій на перевірки!"; "Ви – наш вирок"; "Досить знущатись"; "Без бізнесу немає економіки"; "Не закривайте! Працюють люди"; "Ресторанний бізнес – це мільйон годувальників».

 

 

Підприємці, які працюють у готельно-ресторанній та торговій сферах, вважають, що карантин вихідного дня, який планує запровадити уряд через пандемію коронавірусу, знищить їхній бізнес.

 

Учасники мітингу хочуть донести владі, що недопустимо вводити такі "дискримінаційні обмеження галузі громадського харчування".

 

 

На акцію протесту також прийшов мер Львова Андрій Садовий, щоб підтримати місцевих підприємців. Він подякував усім власникам великих та малих бізнесів за те, що вони допомогли львівським лікарням на 60 мільйонів гривень.

 

"Ми були, є і будемо разом з вами. Жодного дурного рішення місто приймати не буде. Якщо людина зайде в кафе, де зайняті 2 – 3 столики, про який локдаун можна говорити", - заявив Садовий.

 

 

Учасники акції протесту #МаюПравоПрацювати вимагають скасувати усіх обмежень на роботу ресторанів. Учасники мітингу виступають проти введення карантину вихідного дня.

 

 

Також серед вимог: заборона на перевірки закладів та скасування незаконних протоколів. Скасування на час дії карантинних обмежень місцевих та державних податків та зборів. Грошова компенсація кожному працівнику й бізнесу, які втратили дохід за час карантину. Скасування неадекватних протиепідемічних вимог й введення адекватних європейських санітарних норм. Зменшення ставки ПДВ до 7%. Недопущення підвищення тарифів на електроенергію. Доступ до пільгового кредитування малого ресторанного бізнесу. Консультація й узгодження майбутніх обмежень з галузевими об'єднаннями.

 

Як повідомляла УМ, у Полтаві близько сотні представників малого та середнього бізнесу з обласного центру, а також із Миргорода, Карлівки, Нових Санжар, Глобиного приєдналися до всеукраїнської акції «Право на працю», на деякий час перекривши рух транспорту на трасі Київ — Харків у районі авторинку.