Каша від боксера Узелкова: поліція розслідує підкуп виборців

18:15, 16.10.2020
Каша від боксера Узелкова: поліція розслідує підкуп виборців

Олександр Узелков безкоштовно роздавав кашу мешканцям Вінниці.

Кандидат від ОПЗЖ, боксер  Олександр Узелков безкоштовно роздавав кашу мешканцям Вінниці.

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на  ГО "Опора".

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців у Вінниці осередком партії "Опозиційна платформа - За життя".

 

"14 жовтня на площі у Вінниці кандидати від однієї з політичних сил на місцевих виборах на площі влаштували українську польову кухню. Під час заходу громадянам роздавали приготовлені страви та агітували за політичну силу. Слідчим відділом Вінницького відділу поліції, на підставі публікацій в ЗМІ та соцмережах про вказану подію, розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.160 КК України (підкуп виборців)", - йдеться у заяві поліції.

 

 Санкція статті - обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі від двох до шести років.

 

 

"Опора" уточнює, що мова йде про обласний осередок політичної партії ОПЗЖ, який 14 жовтня влаштував на Європейській площі безкоштовне частування кашею з польової кухні та чаєм. Кашу особисто роздавав охочим кандидат на посаду Вінницького міського голови від цієї політсили боксер В’ячеслав Узелков.

 

Частування кашею та чаєм супроводжувалось виступом духового оркестру, поруч стояв банер із зображенням кандидатки до Вінницької міської ради від осередку партії "Опозиційна платформа – За життя" Олени Лепей та намет із символікою цієї партії, з якого розповсюджували агітаційну продукцію.

 

Нагадаємо, боксер Олександр Узелков заявив про те, що балотуватиметься у мери Вінниці від партії ОПЗЖ.

 

Як повідомляла "УМ", Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалам Newsone, «112 Україна» та ZIK. Причина: трансляція зустрічі нардепа Віктора Медведчука зі своїм кумом — президентом Росії Володимиром Путіним.