Телеканали Медведчука перевірять через трансляцію зустрічі з Путіним

08:50, 16.10.2020
Телеканали Медведчука перевірять через трансляцію зустрічі з Путіним

Newsone, «112 Україна» та ZIK транслювали зустріч Медведчука з Путіним.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалам з так званого пулу лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука. Зокрема, перевірять телеканали Newsone, «112 Україна» та ZIK.

 

Причина: трансляція зустрічі нардепа Віктора Медведчука зі своїм кумом — президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у повідомленні Нацради.

 

Зокрема, зазначається, що заяви Путіна, які транслювали телеканали, вводили в оману глядачів і створювали враження начебто «добросусідського» ставлення до України. У Нацраді додали, що трансляція подібних зустрічей формує позитивний образ Путіна та загрожує національній безпеці України в інформаційному просторі.

 

Мало цього, телеканали не роз’яснили глядачам, що заяви Медведчука, Путіна і «експертів», які брали участь у зустрічі, є упередженими та суб’єктивними.

 

Нагадаємо, ці три канали входять до так званого пулу Медведчука, бо належать його соратнику Тарасу Козаку.

 

Зауважимо, що Нацрада від початку року вже призначила чотири перевірки телеканалу «112 Україна», однак до фактичного візиту на канал досі не дійшло — через коронавірус.

 

Як повідомляла «УМ», зустріч лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука зі своїм кумом, президентом Росії Володимиром Путіним у Кремлі 6 жовтня викликала обурення у вітчизняному політикумі.

 

Після цього у Верховній Раді запропонували ввести кримінальне покарання для політиків за взаємодію з Кремлем.