Справи Майдану: НАЗК заявляє про можливий конфлікт інтересів Бабікова у справі Чорновол

14:24, 23.04.2020
Справи Майдану: НАЗК заявляє про можливий конфлікт інтересів Бабікова у справі Чорновол

Олександр Бабіков свого часу працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка захищала експрезидента Віктора Януковича.

Національне агентство з питань запобігання корупції розкрило інформацію про можливий конфлікт інтересів у першого заступника директора Держбюро розслідувань Олександра Бабікова. Відтак, НАЗК направило запит до Державного бюро розслідувань з приводу наявності конфлікту інтересів

 

Про це інформує УМ з посиланням на заяву голови НАЗК Олександра Новікова в інтерв'ю РБК-Україна.

 

Новіков зазначив, що Агентство направило запит до ДБР з приводу наявності конфлікту інтересів у справах Майдану, про які стало відомо тільки після висвітлення інформації про підозру екснардепу Тетяні Чорновіл.

 

«До нас раніше звертався Бабіков, оскільки він сам не зацікавлений в тому, щоб отримати протокол від НАЗК про конфлікт інтересів. Ми йому роз'яснили, що фактично має місце потенційний конфлікт інтересів. Разом з тим, цей потенційний конфлікт інтересів стане реальним тільки якщо Бабіков стане в.о. директора ДБР і почне приймати будь-які рішення щодо тих справ, де він раніше був захисником, або стосовно тих людей, які ведуть ці справи», - заявив Новіков. 

 

Нагадаємо, в.о. директора ДБР Олександр Соколов раніше заявляв, що Бабіков до моменту призначення директора Держбюро розслідувань може тимчасово виконувати обов'язки керівника відомства.

 

Як повідомляла УМ, 28 січня новопризначений заступник голови Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков заявив, що ніколи не був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича і ніяк не може втручатися у розслідування справ Майдану.

 

Розгляд апеляційної скарги про обрання запобіжного заходу екснардепу Тетяні Чорновол запланований у Київському апеляційному суді в четвер, 23 квітня.

 

Обшуки ДБР у будинку Чорновол і оголошення їй підозри в умисному вбивстві внаслідок підпалу офісу партії регіонів у 2014 році, гостро розкритикував міністр МВС Арсен Аваков.

 

16 квітня Печерський суд обрав Тетяні Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Суд також поклав на неї обов’язки здати свої документи для виїзду за кордон тощо.

 

  •