Аваков запрошує ДБР до себе після Чорновол

19:01, 10.04.2020
Аваков запрошує ДБР до себе після Чорновол

Тетяна Чорновол і Арсен Аваков на одному із заходів "Народного фронту".

Міністр МВС Арсен Аваков вважає обшуки слідчих ДБР вдома у екснардепа від «Народного фронту» Тетяни Чорновол особистою помстою ексадвоката Януковича, нині в.о. директора бюро Олександра Бабікова.

 

Про це повідомляє «Україна молода», посилаючись на публічну заяву міністра внутрішніх справ у п’ятницю.

 

Зокрема, пан Аваков заступився за пані Чорновол, якій 10 квітня ДБР повідомило про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі "Партії регіонів" в 2014 році: «Адвокат Януковича, пан Бібіков (мається на увазі Бабіков - ред.). Ви наплювали на конфлікт інтересів, як керівник ДБР і інспірували справу проти Тетяни Чорновол - особистого ворога Януковича. Справи немає, є тільки ваша жага помсти».

 

При цьому, Арсен Аваков наголосив у Facebook на адресу лиректора ДБР: «Пане Бібіков, я був теж на Майдані 18 лютого 2014 року – я такий же, як Таня – приходьте до мене, чекаю. Спробуйте. А краще підіть до біса з держслужби, або до Януковича назад. Не заважайте президенту відбудовувати країну. І не так неперливки».

 

Міністр пише, що йому соромно, що в Україні допустили справу проти Чорновол: «Таня була на Майдані, як сотні тисяч українців».

 

І додав, що Чорновол "талановитий журналіст, емоційний політик" і навіть її друзі часто зляться на неї через жорстку риторики: "Так, Таня така - вона лазить через паркани і говорить те, що думає, не добираючи слів і за це, як доросла людина відповідає. І нормально, але карати Таню підлістю не можна".

 

Міністр вважає дії проти Чорновол "неадекватними і ганебними". За його словами, екснардеп проводила на передовій в найгарячіших точках весь час: «До Києва поверталася вибивати зброю для підрозділів, медикаменти і оснащення».

 

Міністр нагадав, що підписував наказ про відправку її чоловіка на фронт, а потім всі оплакували його загибель. За його словами, Чорновол відмовилася від квартири, як вдова загиблого - "навіщо нам зайве. Буду жити і далі в хаті з дітьми і батьками".

 

Як повідомляла «УМ», 10 квітня, о 6-й ранку, до помешкання Тетяни Чорновол під Києвом приїхали слідчі Державного бюро розслідувань й провели обшук у справі про смерть Володимира Захарова при підпалі офісу "Партії регіонів" (на Липській, 10 у Києві) 18 лютого 2014 року.

 

Слідчі ДБР повідомили Чорновол про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі "Партії регіонів" в 2014 році. Вона назвала це репресіями і спробою переписати "історію Майдану".

 

25 грудня 2013 року на Чорновол вчинили замах на трасі під Києвом: біля села Гора чорний Porsche Cayenne протаранив її Chevrolet Aveo, а потім молодики побили її до втрати свідомості й залишили в кюветі.

 

За даними ЗМІ, під час штурму протестувальниками центрального офісу "Партії Регіонів" у центрі Києва 18 лютого 2014 року загинув інженер Володимир Захаров.

 

Раніше обшуки у Чорновол вдома обурили експрезидента Петра Порошенка, який назвав їх "реваншем Антимайдану".