Тетяну Чорновол готові взяти на поруки з десяток депутатів

13:33, 16.04.2020
Тетяну Чорновол готові взяти на поруки з десяток депутатів

Сама Чорновол заявила, що відчуває себе не жертвою, а навпаки переможцем.

Народні депутати від "Європейської солідарності", серед яких Ірина Геращенко, Ахтем Чийгоз, Володимир В'ятрович, та колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк готові взяти на поруки екснардепку Тетяну Чорновол. Нагадаємо її підозрюють у справі про підпал партійного офісу у центрі Києва та смерть людини 18 лютого 2014 року, за часів Майдану.

 

Депутати прийшли під Печерський суд, де 16 квітня обиратимуть запобіжний захід активістці Революції Гідності та ексдепутатці Тетяні Чорновол, заявили, що ця справа – відверта атака на учасників Майдану. 

 

Як інформує "УМ", за словами адвокатки Ірини Кузіної, на поруки Тетяну Чорновол готові взяти народні депутати з фракції "Європейська солідарність", серед яких Володимир Ар'єв, Микола Княжицький, Ірина Фріз, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Володимир В'ятрович, Ахтем Чийгоз, Ірина Геращенко, Максим Саврасов, Михайло Бондар, Марія Іонова, та колишній прем'єр-міністр країни Арсеній Яценюк.

 

"Генпрокурор Венедіктова намагається ініціювати скасування закону про амністію майданівців, і зараз почалося переслідування Тетяни Чорновол. Вчора я особисто отримав вісточку так само від ДБР чи "Державного бюро репресій", мене викликають на допит у справі організації міжнародного форуму, присвяченому Голодомору два роки тому. Отже ми бачимо, що репресії не зупиняються. Ми бачимо, що зараз головним об’єктом цих репресій є опозиційна сила "Європейська солідарність", – наголосив народний депутат Володимир В‘ятрович.

Він наголосив, що те, що зараз відбувається, це реванш антимайдана.

 

"Тоді антимайдан програв через нашу здатність до мобілізації і солідарності. Я переконаний, що програє і тепер. Закликаємо всіх об’єднуватися. Я як історик знаю, що великі репресії і великий терор в 37 і 38 роках теж починався з маленьких затримань людей", – зазначив депутат.

 

"Правда в тому, що сьогодні ми маємо тотальний провал економічної політики, міжнародної політики, правда в тому, що Україну зараз обкрадають і кидають у прірву", – наголосила народний депутат Софія Федина.

Вона висловила побоювання, що найближчим часом українцям буде загрожувати не тільки безробіття, але і голод і репресії, тільки тому, що люди будуть вимагати забезпечення своїх прав.

 

Підтримати Тетяну Чорновол під стінами Печерського суду прийшли ветерани війни проти російських окупантів, активісти ГО "Справа Громад".

 

"В нас можуть бути розбіжності чи дискусії, але "Справа Громад" завжди буде захищати своїх – тих, хто відстоює принципи руху України до Європейського Союзу, НАТО, тих, хто за проукраїнську Україну. І ми завжди будемо захищати таких людей і намагатися їм допомагати", – наголосив ветеран АТО Олександр Погребиський.

 

Сама Чорновол заявила, що відчуває себе не жертвою, а навпаки переможцем.

"Не злякались Януковича, не злякаємося і Зеленського!" Нардепи звернулися до влади через справу проти Чорновол

 
    

"За Майдан мене вже один раз прирекли до вищої міри покарання, мене страчували під час Майдану на Бориспільській трасі. Але Бог дав мені можливість вижити, і ще шість років працювати і досягти вагомих результатів для своєї держави, зокрема це і конфіскація 1,5 млрд дол Януковича. Я не хвилююся. Родина сприймає це мужньо. У нас надзвичайно агресивний сусід, найненаситніший в світі і завдяки цьому Україна дуже часто стоїть на грані. Завжди, коли вона стоїть на грані, я стою на першій лінії фронту", – наголосила Чорновол.

 

Як повідомляла УМ, слідчі ДБР 10 квітня на світанку провели обшук у колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол у справі щодо смерті чоловіка в офісі "Партії регіонів" під час Революції гідності.


Після цього у ДБР повідомили їй про підозру у вбивстві під час пожежі в офісі "Партії регіонів" в 2014 році.


Експрезидент Петро Порошенко звинуватив ДБР у брехні та вважає кримінальне провадження проти Чорновол спробою переписати історію під диктовку Кремля.


У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав повідомлення Чорновол про підозри у вбивстві неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу.


18 лютого 2014 року у будівлі "Партії регіонів" на вулиці Липській сталася пожежа, люди захопили офіс.

 

  •