В Одесі працюють лише аптеки та продуктові магазини

09:45, 16.03.2020
В Одесі працюють лише аптеки та продуктові магазини

Міський голова Одеси Геннадій Труханов розпорядився зупинити роботу всіх об’єктів загального користування, окрім продуктових магазинів та аптек з понеділка, 16 березня. Причина: щоб попередити розповсюдження коронавірусу.

 

Про це йдеться у розпорядженні мера Геннадія Труханова, оприлюдненому в ніч на понеділок.

 

Як зазначається, в Одесі буде зупинено роботу закладів всіх форм власності та підпорядкування, де залучені більше 10 осіб.  Це стосується всіх культурних, розважальних та спортивних закладів (кінотеатрів, музеїв, дитячих клубів, майданчиків, фітнес-клубів, басейнів).

 

Тимчасово не працюватимуть всі магазини, окрім продуктових та аптек. Обмеження також стосується всіх торговельно-розважальних центрів, будівельних ринків, закладів громадського харчування, клубів, барів, дискотек.

 

Також на розсуд та під особисту відповідальність керівника обмеження можуть застосувати до інших закладів та установ.

 

Як повідомляла «УМ», з понеділка у Львові закрили всі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок.

 

У коментарях під постом мера Львова підприємці масово обурюються тим, що на відміну від багатьох країн ЄС, де також закрили заклади торгівлі, влада не пропонує бізнесу ні компенсацій, ні податкових канікул.

 

Так само і наймані працівники нічого не зароблять за час карантину і вимушеного безробіття. Адже більшість із них змушені будуть піти у неоплачувані відпустки.