У Львові закрили заклади торгівлі

08:33, 16.03.2020
У Львові закрили заклади торгівлі

Під час карантину у Львові вже не вип'єш філіжанку кави у кнайпі.

Всі заклади торгівлі, окрім продуктових магазинів, аптек, а також автозаправок закрили у Львові з понеділка, 16 березня.

 

Про це повідомив у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий в неділю ввечері.

 

«З понеділка у Львові закриваємо усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. Офіційне рішення комісії з надзвичайних ситуацій буде прийнято зранку, але готуватись можна вже», - написав мер Львова.

 

Пан Садовий додав, що це рішення стосується також усіх закладів громадського харчування.

 

Кілька днів тому, 13 березня у Львові відбулося засідання Комісії з надзвичайних ситуацій, під час якої закрили всі кінотеатри, театри, великі спортивні комплекси.

 

Садовий відзначив, що люди з розумінням поставилися до такого рішення. Він додав, що попросив власників продуктових магазинів та аптек продовжувати роботу у звичному режимі, або навіть працювати цілодобово.

 

У коментарях під постом мера Львова підприємці масово обурюються тим, що на відміну від багатьох країн ЄС, де також закрили заклади торгівлі, влада не пропонує бізнесу ні компенсацій, ні податкових канікул.

 

Так само і наймані працівники нічого не зароблять за час карантину і вимушеного безробіття. Адже більшість із них змушені будуть піти у неоплачувані відпустки.

 

Як повідомляла "УМ", міністр охорони здоров'я Ілля Ємець запропонував для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19 закрити ТРЦ, лишивши працювати лише аптеки та продуктові магазини, обмежити пересування всередині країни та заборонити збори людей у групах більше 10 осіб.