Санду в Давосі закликала світ допомогти Україні перемогти

14:30, 18.01.2023
Санду в Давосі закликала світ допомогти Україні перемогти

Санду під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Президентка Молдови Мая Санду на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі закликала допомогти Україні виграти війну проти Росії, щоб кожному не опинитися в небезпеці. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє молдовське видання News Maker.

 

«Ми віримо в демократію, ми цінуємо демократію, ми хочемо бути частиною вільного світу, і єдине рішення - об'єднатися. Так, це складно, але ми повинні допомогти Україні виграти цю війну, тому що інакше кожен із нас буде в небезпеці… Ми не бачимо Росію в найближчому майбутньому демократичною країною, а це означає, що небезпека зберігається»,- заявила Санду.

 

Вона також розповіла про енергетичну кризу, з якою зіткнулася Молдова. 

 

Санду підкреслила, що Молдова справляється з викликами, «зокрема, завдяки величезній допомозі, яку ми отримали від Євросоюзу і партнерів».

 

У грудні Санду заявила, що не бачить можливості підтримувати з росією конструктивні відносини після всього, що Кремль зробив в Україні.

 

Санду також вважає, що її країна має стати членом Європейського Союзу до кінця цього десятиліття.

 

Як повідомляла УМ, Генрі Кіссінджер, колишній державний секретар США заявив, що нейтральність України більше не має сенсу після повномасштабної агресії рф і вважає, що країна повинна вступити в НАТО