У Давосі спрогнозували вступ України в НАТО – нейтральність вже не має сенсу

10:24, 18.01.2023
У Давосі спрогнозували вступ України в НАТО – нейтральність вже не має сенсу

Ексдержсекретар США Генрі Кіссінджер вважає, що Україна повинна вступити в НАТО.

Генрі Кіссінджер, колишній державний секретар США заявив, що нейтральність України більше не має сенсу після повномасштабної агресії рф і вважає, що країна повинна вступити в НАТО

 

Як інформує УМ, про це він сказав під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосе повідомило 18 січня UnHerd.

 

За його словами, членство України в НАТО буде на часі після того, як вдасться забезпечити мир в країні.

 

Він зазначив, що до початку великої війни рф проти України був проти її членства в Альянсі, оскільки боявся, що це саме стане причиною повномасштабного вторгнення окупантів.

 

Кіссінджер заявив, що коли війна вийшла на новий рівень, ідея нейтральної України в цих умовах вже не має сенсу.

 

«У кінці процесу, який я описав, він повинен бути гарантований НАТО в будь-яких формах, які можуть розвивати НАТО, але я вважаю, що членство України в НАТО було б відповідним результатом», — резюмував політик.

 

На минулому форумі в Давосе Кіссінджер закликав Захід запропонувати Україні погодитися на мирні переговори з рф по лініях до 24 лютого – без окупованих з 2014 року Криму та ОРДЛО. Президент Володимир Зеленський розкритикував Кіссінджера і нагадав: у 1938-му Захід уже дозволив нацистському вождю Адольфу Гітлеру окупувати Судети.

 

Дещо раніше  колишній держсекретар США і американський дипломат Генрі Кіссінджер кардинально змінив  свою думку про війну росії в Україні. І заявив, що росії доведеться повернути всі захоплені нею території з початку війни.

 

Також санкції, які Євросоюз ввели по відношенню до росії, на десятиліття відправлять її економіку в рецесію. Про це заявила у виступі на всесвітньому економічному форумі в Давосе очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

 

Як повідомляла УМ, Очищений Давос: всесвітній економічний форум пройде без росіян.