Рада офіційно оголосила про розпуск фракції ОПЗЖ

14:29, 12.05.2022
Рада офіційно оголосила про розпуск фракції ОПЗЖ

У парламенті більше немає проросійської партії ОПЗЖ: Рада поставила крапку їхньому існуванню

В українському парламенті фракція ОПЗЖ перестала існувати.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив народний депутат від Європейської солідарності Олексій Гончаренко.
 
«Фракцію ОПЗЖ у Верховній Раді офіційно ліквідовано! П'ята колона йде слідом за господарським воєнним кораблем»,– написав нардеп.
 
Парламентська фракція ОПЗЖ складалася з 44 народних депутатів. Після початку широкомасштабної війни Росії проти України із фракції почали виходити окремі її члени.
 
У березні Рада нацбезпеки та оборони призупинила діяльність в Україні партій, які мають зв’язки з Російською Федерацією. А саме: "Опозиційної платформи – За життя", "Партії Шарія", "Наші", "Опозиційного блоку", "Лівої опозиції", "Союзу лівих сил", "Держави", "Прогресивної соціалістичної партії України", "Соціалістичної партії України", партії "Соціалісти" та "Блоку Володимира Сальдо". 
 
14 квітня Рада призупинила діяльність ОПЗЖ в українському парламенті. 
 
25 нардепів створили на осонові ОПЗЖ свою депутатську групу і назвалися "Платформа за життя та мир". 
 
Перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко висловив думку, що на найближчих виборах українці покажуть своє ставлення до новоствореної депутатської групи. 
 
За його словами "які літери не бери, одне слово виходить".
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов закликав членів колишньої ОПЗЖ, не перейменовуватися і підлаштовуватися, а вибачитися перед українцями і піти з парламенту, "поки не винесли".
 
3 травня Верховна Рада офіційно заборонила діяльність проросійських партій в Україні.
 
Як повідомляла УМ, партія  "Опозиційна платформа — за життя" призупинила свою діяльність. Сам співголова політичної сили Вадим Рабінович заявив про свою непрацездатність.
 
Читайте також: колишній депутат від одіозної партії «ОПЗЖ», а нині самопроголошений «мер» Маріуполя Костянтин Іващенко, який перейшов на бік окупантів у перші дні війни, власноруч коригував ворожий вогонь та розстрілював мирних жителів, які намагалися евакуюватися з блокадного міста.