Депутат з ОПЗЖ разом з рашистами розстрілював українців

12:25, 03.05.2022
Депутат з ОПЗЖ разом з рашистами розстрілював українців

Зрадник від ОПЗЖ Іващенко, щоб догодити ворогу, убивав мирних маріупольців

Колишній депутат від одіозної партії «ОПЗЖ», а нині самопроголошений «мер» Маріуполя Костянтин Іващенко, який перейшов на бік окупантів у перші дні війни, власноруч коригував ворожий вогонь та розстрілював мирних жителів, які намагалися евакуюватися з блокадного міста.
 
Як інформує Україна молода, про це в ефірі Україна 24 розповів голова Маріупольської міської ради Вадим Бойченко. 
 
Зрадник самостійно проголосив себе мером  і ходив із ватажком тамтешніх терористів мало не під руку.
 
Вадим Бойченко зазначив, що найголовніші колаборанти - це фракція ОПЗЖ на чолі з Іващенком, який коригував вогонь, розстрілював евакуаційну колону та склади з продовольством.
 
«Цього зрадника звуть Костянтин Іващенко. Він скоїв військові злочини, за які на нього чекає суворе покарання»,—запевнив мер Маріуполя. 
 
При цьому градоначальник визнав, що в обложеному місті, Іващенко далеко не єдиний зрадник. Чимало колаборантів та самозванців, які самопризначилися на ключові посади муніципалітету, роблять все можливе, щоб створити картинку для пропагандистських ЗМІ про відновлення життя міста, в якому окупанти не залишили каменю на камені.
 
«Вони намагаються запустити життєдіяльність міста. Їх там теж жорстко, під автоматами, штурмують, щоб вони швидше це робили. Вони не розуміють, що у них зворотного шляху немає. Але це ці ж люди, які в 2014 році ховалися в Криму, в Росії, тоді і зараз у них керівники не помінялися»,- зазначив Бойченко.
 
Він підкреслив, що ці особи – «вороги, колаборанти, це ті, які сприяли руйнуванню міста і сприяли вбивству мирного населення».
 
9 квітня Іващенку оголосили про підозру в державній зраді. Псевдоглава частково окупованого міста допомагає РФ та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.
 
 
 
 
Згідно з псевдоуказом голови фейкової республіки "ДНР" з 6 квітня 2022 року підозрюваний називає себе «головою адміністрації міста Маріуполь».
 
Як повідомляла УМ, колишній міський голова Рубіжного, що на Луганщині,  Сергій Хортів став на бік окупантів та передає інформацію про людей з проукраїнською позицією, але плани його вдалося зламати.