Високопосадовці ЄС Урсула фон дер Ляєн і Жозеп Боррель відвідали Бучу

19:15, 08.04.2022
Високопосадовці ЄС Урсула фон дер Ляєн і Жозеп Боррель відвідали Бучу

Високопосадовці ЄС на власні очі побачили місця, де були замордовані й убиті росіянами сотні невинних українців (https://www.facebook.com/dshmyhal/posts/525184202505025)

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель приїхали до Києва. 


Під час свого візиту до України високопосадовці ЄС відвідали Бучу, де зафіксовані звірства росіян проти мирного населення.

 

Також на місце масових убивств українців приїхав прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 


«Відвідали Бучу. Показав президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, Високому представнику ЄС Жозепу Боррелю та Прем'єру Словаччини Едуарду Хеґеру звірства, які вчинили російські військові над цивільними українцями.


Ми ніколи не пробачимо ворогу цих злочинів. Спільно працюємо з нашими європейськими партнерами над тим, щоб якнайшвидше зупинити агресора», - написав він. 

 


Так, фон дер Ляєн, Боррель та Геґера побували на місці братської могили, де все ще триває ексгумація тіл.


Під час свого візиту до України президентка Єврокомісії та верховний представник ЄС із закордонних справ мають провести переговори з президентом Володимиром Зеленським.

 


Раніше Урсула фон дер Ляєн заявляла, що страшні кадри з Бучі показали, що відбувається насправді, коли солдати Путіна окуповують українську територію.


«Вони називають це "асвабаждєнієм". А я називаю це воєнними злочинами. Відповідати за них доведеться російській владі»,— заявила президентка Єврокомісії.


Сьогодні ж на власні очі посадовці побачили Бучанську трагедію – тіла людей, братські могили та апокаліптичне місто Бучу.

 

Це не перші візити європейських високопосадовців в Україну з початку російського вторгнення. 


1 квітня у Києві була очільниця Європарламенту Роберта Мецола, а перед цим українську столицю спільно відвідували  прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Ярослав Качинський, прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала та прем'єр-міністр Словенії Янезом Яншей.

 

Раніше було оголошено, що ЄС виділить 7,5 млн євро на розслідування, що проводить Україна у зв'язку із воєнними злочинами у передмісті Києва — Бучі та інших містах.

 

Європейський Союз у п’ятницю затвердив п’ятий пакет санкцій проти рф,  згідно з яким ембарго на вугілля почне діяти з серпня.


Нові санкції також передбачають заборону  доступу до портів ЄС суднам, зареєстрованим під прапором Росії з винятками для сільськогосподарської та харчової продукції, гуманітарної допомоги та енергетики.


Як повідомляла УМ, Президент  Володимир Зеленський відвідав Бучу на цьому тижні і запросив туди Ангелу Меркель, щоб вона побачила наслідки європейської політики поступок росії.