ЄС виключив Україну із «зеленого» списку для подорожей

12:44, 09.11.2021
ЄС виключив Україну із «зеленого» списку для подорожей

Кожна з країн ЄС індивідуально вирішуватиме: пускати українських туристів у "гості" чи ні. (Фото: facebook.com/airportboryspil)

У Європейському Союзі посли країн-членів виключили Україну з переліку безпечних для подорожей країн, однак кожна держава окремо буде ухвалювати, чи збороняти українцям вʼїзд.

 

Як інформує УМ, відповідне рішення опубліковане 9 листопада на офіційному сайті Ради ЄС.

 

У МЗС пояснюють, що Європейський Союз врахував прогрес вакцинації у всьому світі та нещодавно змінив підхід до тимчасових обмежень на туристичні подорожі. Він рекомендував державам-членам ЄС відкривати кордони для повністю вакцинованих мандрівників за умови, якщо вони здадуть тест під час перетину кордону.

 

Плануючи подорож, краще перевіряти актуальний режим вʼїзду та транзиту до країн на карті від МЗС.

 

Коли Рада Європейського Союзу ухвалює рішення зберегти країну в «зеленому» списку, вона керується такими критеріями:

 

не більше 75 нових випадків ковіду на 100 тисяч жителів за останні 14 днів, стабільна ситуація або тенденція до зменшення кількості нових випадків;

не менше 300 тестів на 100 тисяч жителів за попередні 7 днів;

не більше 4% позитивних результатів серед усіх проведених тестів за попередні 7 днів.

 

 

Нагадаємо, що 14 липня Європейський Союз уперше вніс Україну до «зеленого списку» країн і рекомендував країнам-членам скасувати обмеження на подорожі для українців. Там Україна перебувала до сьогодні.

 

Як повідомляла УМ, 5 листопада посли ЄС погодили виключення України із «зеленого списку» для подорожей наступного тижня у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації.

 

Нагадаємо, європейців не влаштовує вражаюче велика кількість фальшивих ковід-сертифікатів, яка масово штампуються в Україні.