Ракетоносець ВМС Італії увійшов у Чорне море

13:24, 18.08.2021
Ракетоносець ВМС Італії увійшов у Чорне море

Ескадрені міноносці типу Luigi Durand de la Penne — серія ескадрених міноносців з керованим ракетним озброєнням ВМС Італії 1980-х років.

Ракетний есмінець Військово-морських сил Італії Luigi Durand de la Penne увійшов 18 серпня у Чорне море.

 

Як інформує УМ, про це 18 серпня повідомив турецький Твітер-аккаунт Yörük Işık, в якому публікуються дані про рух військових кораблів через Босфор.

 

Зазначається, що Luigi Durand de la Penne (D 560) пройшов через Босфор у напрямку Чорного моря о 4:00 ранку 18 серпня.

 

Керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко підтвердив у Фейсбуці дану інформацію.

 

«Моніторингова група BlackSeaNews та Інституту Чорноморських стратегічних досліджень повідомляє, що на світанку 18.08.2021 до Чорного моря увійшов ракетний есмінець ВМС Італії Luigi Durand de la Penne (D 560). Він перервав натівські "канікули", протягом яких з 27.07.2021 в Чорному морі не було кораблів не чорноморських країн НАТО», - йдеться, зокрема, у публікації.

 

Зауважимо, що ескадрені міноносці типу Luigi Durand de la Penne — серія ескадрених міноносців з керованим ракетним озброєнням ВМС Італії 1980-х років.

 

Це багатоцільові кораблі, які здатні діяти як самостійно, так і у складі різноманітних з'єднань, перш за все у складі авіаносного на чолі з авіаносцем Giuseppe Garibaldi (C 551). Вони можуть вести боротьбу з підводними човнами та надводними кораблями, засобами повітряного нападу, а також надавати вогневу підтримку десанту.