Саакашвілі не вистачає голосів за призначення віцепрем'єром

14:40, 24.04.2020
Саакашвілі не вистачає голосів за призначення віцепрем'єром

Саакашвілі радо робив селфі зі "сугами народу" після зустрічі

Експрезидент Грузії та колишній очільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі вранці 23 квітня приїхав на зустріч з депутатами фракції "Слуга народу", де обговорювалося його можливе призначення віцепрем'єром.

 

Він пояснив, яким напрямком йому доручив займатися президент Володимир Зеленський. Саакашвілі відповідав на запитання народних депутатів щодо свого бачення реформ та руху країни вперед.

 

Однак, Саакашвілі не вдалося переконати більшість фракції "Слуга народу" проголосувати за призначення його віцепрем’єром.

 

"Загальної таблиці немає, але по окремих групах зараз обговорення і простежується тенденція, що ті хто сумнівалися, - стали проти. Ми ж тут не діти - Міша хоче прем‘єрство",- повідомили співрозмовники в СН пресі

 

Рішення щодо голосування за якесь питання приймається, коли є 70% підтримки фракції "Слуга народу". За словами джерел УП, зараз такої підтримки "Слуги народу" Саакашвілі не має. Тож перед ним постало завдання збирати голоси по інших фракціях.

 
 
По закінченню зустрічі зі фракцією "Слуга народу" Міхеїл Саакашвілі робив селфі із депутатами.
 
 
Сьогодні Верховна Рада планувала розгянути призначення Саакашвілі віцепрем"єром. Однак, попрацювавши годину, голова Верховної Ради Дмитро Разумков закрив позачергове пленарне засідання парламенту
 
«Ми пройшли весь перелік питань, які були визначені сьогодні до позачергового засідання. Тому позачергове пленарне засідання Верховної Ради Уркаїни оголошую закритим», – сказав спікер.
 
Під час цього засідання депутати відхилили проєкти постанов щодо скасування рішень про ухвалення закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (№1043) та «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» (№2653). Це відкрило шлях до підписання цих законів Головою ВР та передачі їх на підпис Президентові.
 
Водночас парламентарії ухвалили закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів» (№2809).
Також Рада розглянула законопроєкти «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії» (№2372), «Про внутрішній водний транспорт» (№1182-1-д) і «Про внесення змін до деяких законів України (щодо врегулювання кризи неплатежів на ринку електричної енергії та питання сертифікації оператора системи передачі)» (№3364).
 
Окрім того, депутати ухвалили постанову №3358 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, що призвело до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України». Така ТСК діятиме півроку.
 
Як повідомляла УМ, на зустрічі із "Слугами народу" Саакашвілі заявив, що вестиме переговори з МВФ в разі призначення віце-прем'єром.
 

Міхеїл Саакашвілі повідомив у середу, що прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського і готовий стати віцепрем'єром із питань реформ.

 

Саакашвілі за часів президентства Порошенка став вигнанцем з України, а потім повернувся прорвавшись із прихильниками через державний кордон.

 

28 травня 2019 року президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу Петра Порошенка й повернув громадянство України колишньому президенту Грузії й ексгубернатору Одещини Міхеілу Саакашвілі.

 

20 листопада 2019 року Верховний Суд визнав законними дії правоохоронців та прикордонників, які у лютому 2018 року видворили Міхеіла Саакашвілі до Польщі.

 

 
 
 

 

.