За заявою Саакашвілі порушено справу про його видворення в 2018-му

12:58, 07.10.2019
За заявою Саакашвілі порушено справу про його видворення в 2018-му

(фото: facebook.com / Mikheil Saakashvili)

Головна військова прокуратура розслідує видворення з України колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі в лютому 2018 року.
 
Про це повідомляє прес-служба Головної військової прокуратури.
 
"До Головної військової прокуратури надійшла заява від колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Заява про викрадення і насильницькі дії щодо Саакашвіллі та незаконного його переміщення через державний кордон України до Польщі 18 лютого 2018 року", - йдеться в повідомленні.
 
За заявою Саакашвілі прокуратура відкрила кримінальне провадження.
 
Як відомо, Міхеїл Саакашвілі повернувся до України 29 травня, після того як президент Володимир Зеленський повернув йому громадянство.
 
Саакашвілі заявив, що приїхав не мститися, а "будувати нову Україну". Він також похвалив Зеленського: "Пацан сказав, пацан зробив".
 
Нагадаємо, 12 лютого 2018 року Міхеїла Саакашвілі затримали в ресторані та депортували до Польщі, звідки він вирушив до Нідерландів. В Нідерландах Міхеіл Саакашвілі отримав посвідчення особи. .
 
Перебуваючи в Україні, Саакашвілі був фігурантом у трьох кримінальних провадженнях, які розслідують українські правоохоронці. Перша справа була пов’язана з організацією акцій протесту і так званими "грошима Курченка".
 
Безпосередньо щодо цієї справи його й допитували в СБУ. У березні 2018-го ГПУ повідомила, що призупинила кримінальне провадження щодо Саакашвілі.