Саакашвілі вестиме переговори з МВФ в разі призначення віце-прем'єром

12:58, 24.04.2020
Саакашвілі вестиме переговори з МВФ в разі призначення віце-прем'єром

Саакашвілі додав, що всі свої "неординарні заходи" здійснюватиме в рамках програми президента Зеленського.

Колишній президент Грузії, ексголова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, який заявляв, що йому запропонували посаду віце-прем'єр-міністра з питань реформ, прибув на зустріч з членами фракції "Слуга народу". Саакашвілі відповідає на запитання народних депутатів щодо свого бачення реформ та руху країни вперед.
 
 
Зустріч проходить у КВЦ "Парковий".
 
 
Під час зустрічі він сказав, що не має наміру брати участь в місцевих виборах в Україні.
 
 
Як інформує УМ, зустріч Саакашвілі з фракцією "Слуга народу" транслював у Facebook заступник голови фракції Максим Ткаченко.
 
 
"Я не збираюся йти ні на які вибори, ніякої осені... якщо і піду, то разом з вами. Я багато років спостерігаю за українською політикою, такої класної команди ще не бачив", - сказав Міхеїл Саакашвілі.
 
 
Також експрезидент Грузії заявив, що Президент Володимир Зеленський запропонував йому займатися переговорами з Міжнародним валютним фондом у разі, якщо він обійме посаду віце-прем'єр-міністра з питань реформ, йдеться в поств нардепа від "Слуги народу" Романа Грищука у Facebook.
 

"Україна заходить в справжню економічну кризу, і нам треба знаходити дуже неординарні кроки, не тільки щоб врятувати українську економіку, але максимально послабити удар по кожній українській родині і взагалі врятувати державу. Президент мені доручив займатися переговорами з Міжнародним валютним фондом. Нам потрібні набагато чіткіші переговори. Я за інтеграцію в Європу, але на наших умовах, а не на умовах якихось бюрократів. У мене великий досвід переговорів з цієї організацій, я хочу своїм досвідом допомогти і тому я прийняв пропозицію Володимира Зеленського. Інша історія – якщо парламент це приймає – то це добре, а якщо в парламенті будуть якісь сумніви – то все одно потрібно працювати з парламентом, без парламенту ці речі не пройдуть, тому буду розбиратися зараз з членами парламенту".

 

 

Говорячи про свою програму, з якою він іде до "Слуги народу", Саакашвілі заявив, "зараз потрібно все робити з точністю навпаки, тому що якщо робити як завжди, то це закінчитися плачевно".

 

Він додав, що всі свої "неординарні заходи" здійснюватиме в рамках програми президента Зеленського.

 

За словами Саакашвілі, зараз потрібно прискорити перетворення, які почав Зеленський, посилити роботу з парламентом, просувати реформи і максимально звільнити український бізнес.

 

Політик додав, що Україні потрібні більш чіткі переговори і набагато більш прийнятні умови.

 

"Я - за інтеграцію України в світове співтовариство, я, природно, за прискорену інтеграцію в Європу, але на наших умовах, а не на умовах якихось бюрократів", - зазначив Саакашвілі.

 

Він додав, що має великий досвід ведення переговорів з цими організаціями.

 

"Тому я хочу своїм досвідом допомогти, і тому я прийняв пропозицію Президента Зеленського. Якщо парламент це прийме, то це добре. Якщо в парламенті будуть якісь сумніви з цього приводу, то все одно треба працювати тільки з парламентом, без парламенту ці речі не пройдуть. Тому буду розбиратися зараз з членами парламенту ", - сказав Саакашвілі.

 

Як повідомляла УМ, у ОП підтвердили, що Президент Володимир Зеленський зустрічався з Саакашвілі і запропонував йому поділитися своїм баченням розвитку України з урядом і парламентом.

 

Міхеїл Саакашвілі повідомив у середу, що прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського і готовий стати віцепрем'єром із питань реформ.

 

Саакашвілі за часів президентства Порошенка став вигнанцем з України, а потім повернувся прорвавшись із прихильниками через державний кордон.

 

28 травня 2019 року президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу Петра Порошенка й повернув громадянство України колишньому президенту Грузії й ексгубернатору Одещини Міхеілу Саакашвілі.

 

20 листопада 2019 року Верховний Суд визнав законними дії правоохоронців та прикордонників, які у лютому 2018 року видворили Міхеіла Саакашвілі до Польщі.