Через секс-скандал Богдан Яременко йде з посади голови міжнародного Комітету

19:07, 01.11.2019
Через секс-скандал Богдан Яременко йде з посади голови міжнародного Комітету

Богдан Яременко (фото: facebook.com)

Голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко написав заяву про складення повноважень на тлі секс-скандалу навколо його особи.
 
Про це Богдан Яременко написав у Facebook.
 
"З метою порятунку українського парламентаризму від мене, а української журналістики в особі сайту "Букви" від статтей 163 і 182 Кримінального кодексу України, і з огляду на дрібний політичний шантаж трьох фракцій парламенту, я написав заяву про складення повноважень голови комітету" - написав Яременко.
 
"Копію заяви, щоб заспокоїти Давида і три фракції парламенту, я вивішу у коментарях трохи пізніше, бо зараз їм янтики в найкращому місці Києва. Фотокопія заяви не пізніше 23-00 буде розміщена в коментарях до цього посту", - додав Яременко.
 

Водночас він заявив, що передасть голові Верховної Ради "лише коли і якщо рішення про... відставку прийме фракція партії "Слуга народу", яка мене на цю посаду і рекомендувала (орієнтовно в понеділок через тиждень)".
 
"Хочу привітати особисто Віктора Медведчука, Олега Волошина і решту... партнерів з фракції ОПЗЖ, які змогли все це провернути, залишившись формально осторонь шантажу своїх колег з ПЄС, БЮТ і Голосу. Також хочу привітати демократично обрану більшість в парламенті з чуйним і уважним ставленням до колег. З інших фракцій", - написав Яременко.
 
Нагадаємо, раніше фракції "Голос", "Батьківщина" і "Європейська солідарність" закликали звільнити депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади глави комітету з питань міжнародних зв’язків.
 
29 жовтня Богдана Яременка помітили за листуванням з повією, причому він назвав це провокацією. За словами Яременка, листування було сфабриковане спеціально для журналістів.
 
31 жовтня у мережу потрапили нові знімки, з яких витікає, що Богдан Яременко протягом двох місяців спілкувався з різними дівчатами.
 
Пізніше Яременко попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком. У парламенті він нагадав журналістам, які напередодні опублікували його особисте листування з повіями, про кримінальну відповідальність: "Оприлюднення листування є кримінальним злочином і той, хто зробив це звідти (вказує на ложу журналістів, - ред.), заробив від трьох до семи років. Я не погрожую, я просто нагадую про закон і мораль, який для всіх один".