«Голос», «Батьківщина» і «ЄС» просять звільнити Яременка з комітету Ради

14:47, 01.11.2019
«Голос», «Батьківщина» і «ЄС» просять звільнити Яременка з комітету Ради

Богдан Яременко (фото: facebook.com)

Фракції "Голос", "Батьківщина" і "Європейська солідарність" закликали звільнити депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади глави комітету з питань міжнародних зв’язків.
 
Про це сказав депутат Сергій Рахманін на засіданні парламенту 1 листопада, виступаючи від імені трьох фракцій.
 
"Авторитету Верховної Ради, як вищому представницького колегіального органу,  завдано серйозної шкоди. З нашої точки зору, поведінка нашого колеги Богдана Яременка, зокрема його вчорашній виступ, який з нашої точки зору, містив елементи образи на адресу цілого законодавчого органу і заяви, які можна трактувати як погрози журналістам, є неприйнятними і недопутимими", - цитує його "Українська правда".
 
"Тому спільна точка зору трьох фракцій поставити перед Верховною Радою питання про доцільність перебування пана Яременка на посаді глави такого важливого і чутливого комітету як комітет з питань міжнародних зв’язків. Ми вважаємо, що депутатський корпус, керівництво Верховної Ради належним чином оцінять поведінку нашого колеги і зроблять необхідні висновки", - додав депутат.
 
Як відомо, 31 жовтня Яременко в парламенті нагадав журналістам, які напередодні опублікували його особисте листування з повіями, про кримінальну відповідальність: "Оприлюднення листування є кримінальним злочином і той, хто зробив це звідти (вказує на ложу журналістів, - ред.), заробив від трьох до семи років. Я не погрожую, я просто нагадую про закон і мораль, який для всіх один".
 

Як повідомляла "УМ", 30 вересня голова комітету ВР з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко опинився в центрі секс-скандалу.

 

Водночас сам Богдан Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів.
 
Пізніше Яременко попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком.