У шоу Зеленського висміяли підпал будинку Гортаревої (відео)

09:07, 21.10.2019
У шоу Зеленського висміяли підпал будинку Гортаревої (відео)

(кадр відео скандального виступу)

У новому випуску шоу "Вечірній квартал" студії "Квартал 95" комік Євген Кошовий та жіноча частина національного хору імені Верьовки висміяли підпал будинку екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої в пісні-пародії "Горіла хата". Відео випуску було опубліковано у Ютубі "Кварталу 95" у неділю 20 жовтня.
 
Під музику української народної пісні "Горіла сосна, палала" Кошовий та хор Верьовки співають, зокрема: "Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала… Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Велерича… Люди вогонь побачили, допомагати почали, відра схопили, прибігли, в вогонь соляру плескали".
 
"У пісні цій мораль проста: хата згоріла від стида", - завершили пісню виконавці.
 
Тим часом у соцмережах такий вчинок коміків спричинив хвилю обурення - там навіть вимагають заборонити хору Верьовки виконувати Державний гімн у Верховній Раді.
 

 
 
Міністр культури Володимир Бородянський на своїй сторінці в Facebook написав: "Вибачте, Валерія Олексіївна, мені соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки".
 

У свою чергу нардеп від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко заявила, що депутати готують листа на ім'я спікера Дмитра Разумкова з тим, щоб хор імені Верьовки не виконував гімн на відкриттях і закриттях сесій Верховної Ради.
 

 
 
 
Сама Гонтарева, якій саме 20 жовтня виповнилося 55 років, у коментарі проекту "Радіо Свобода" "Ньюзрум", коментуючи відео, заявила: "Це сором! Насміхатися над людським горем - це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!".
 
Вона додала, що про номер дізналася від друзів.
 
 

"Щодо цинізму "95-го Кварталу" сумнівів давно нема. Але участь у цьому народного хору, це вже сором для всієї країни", - сказала вона.
 
Відповідаючи на питання, чи розглядала вона можливість замовлення цього номеру олігархом Ігорем Коломойським, Гонтарева зазначила: "Можливо, так і є. Я про це не думала".
 
 

Вона вважає, що скарга до суду у даному випадку не матиме результату: "Якщо позиватися до суду, то в мене грошей не вистачить на всі ці суди. А ще і суди повністю продажні на користь Коломойського. Ви це і самі бачите".
 

При цьому вона впевнена, що Коломойський в будь-якому разі заперечуватиме свою можливу причетність до номеру.
 
Раніше художній керівник хору ім. Верьовки Зеновій Корінець у 2018 році повідомляв, що держава фінансує зарплату учасників хору і частково утримання приміщення творчої бази колективу.
 
Також відомо, що хор готує концерт до Дня Гідності і Свободи. У Фейсбуку є відповідна сторінка, до якої користувачі вже залишають коментарі обурення:
 
 
 
Нагадаємо, під Києвом вночі на 17 вересня згорів будинок екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, яка займалася Приватбанком.
 
Президент Володимир Зеленський заявив, що вимагає від правоохоронних органів оперативного розслідування обставин пожежі і доручив СБУ долучитися до розслідування.
 

Олігарх Ігор Коломойський натякнув, що підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої може бути вигідний їй самій. 

 

На місці пожежі в будинку Валерії Гонтаревої поліція знайшла запальну ракету.

 

НБУ назвала атаки на Гонтареву терором, а ЄС вимагає розслідування.

 

Водночас Валерія Гонтарева заявила, що не бачить, чим їй може допомогти статус політичного біженця у Великій Британії.

 

Зазначимо, перед цим Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, вона отримала серйозні травми. 

 

 
Гонтарева в пожежах і аварії з нею звинуватила Коломойського.