Донати для ЗСУ: російські книги та пластикові кришечки «працюють» на армію

14:27, 04.02.2024
Донати для ЗСУ: російські книги та пластикові кришечки «працюють» на армію

Кришечки та російські книги здають на потреби ЗСУ.

 

Кілька благодійних акцій для збору коштів на підтримку ЗСУ запустили в Україні. Усі охочі можуть долучитись до цих ініціатив. Для цього потрібно здати пластикові кришечки та російськомовні книги, які направлять на переробку, а отримані кошти передадуть на потреби армії.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо з проекту Styler.

 

При підготовці матеріалу використали джерела: ПриватБанк, публікації БФ "Гуркіт" та Херсонської централізованої бібліотечної системи у Facebook.

 

 

Перетворіть пластикові кришечки на донат для закупівлі дронів

ПриватБанк і БФ "ОВЕС" запустили благодійний екологічний проект. Українців закликають здавати пластикові кришки від продуктів, які згодом перероблять, а виручені кошти направлять на закупівлю БПЛА.

 

Кришечки можна здати у всіх відділеннях ПриватБанку у Києві, Дніпрі та Львові. За попередніми розрахунками, щомісяця клієнти банку можуть збирати майже 15 тонн пластикових кришок, що в грошовому еквіваленті дорівнює вартості 10 дронів.

 

Видавництво Vivat спільно з БФ "Гуркіт" оголосили про збір російськомовних книжок, які здадуть на макулатуру, а за вторговані кошти куплять пікапи для ППО. Загалом планують зібрати 10 млн грн.

 

Книги можна приносити у такі міста й за такими адресами:

 

Київ, вул. Петра Сагайдачного, 8

Київ, вул. Велика Васильківська,101

Львів, Галицька площа, 12

Харків, вул. Квітки-Основ'яненка, 2

Харків, вул. Сумська, 67

Івано-Франківськ, вул. Труша, 4

Івано-Франківськ, площа Ринок, 5

 

Бібліотеки Херсона запустили акцію "Застарілу літературу - на допомогу армії". В усі бібліотеки міста приймають застарілі, радянські та російськомовні книжки. Їх перероблять на макулатуру, а зібрані кошти направлять на підтримку ЗСУ.

 

До акцій закликають долучитись херсонські школи, де й досі зберігають російську пропагандистську літературу, яку завезли загарбники під час окупації міста.

 

Як повідомляла УМ, Сергій Жадан готується до великого поетичного вечора і продовжує збирати донати для ЗСУ.