Сергій Жадан готується до великого поетичного вечора і продовжує збирати донати для ЗСУ

24.01.2024
Сергій Жадан готується до великого поетичного вечора і продовжує збирати донати для ЗСУ

Мерч із цитатами Сергія Жадана допомагає рятувати життя. (Фото надане ПУМБ.)

Великий поетичний вечір «Усі вірші» Сергія Жадана заплановано на 25 травня, і на ньому є бажання зібрати 8 тисяч читачів у київському Палаці спорту.

 

Формально це буде презентація повного однотомного (на 1 тис. 400 сторінок) зібрання віршів, примірники якого вже в січні віддрукувало видавництво Meridian Czernowitz.

 

Організатори підкреслюють, що це буде некомерційний вечір: весь прибуток, отриманий із продажу квитків, передадуть на потреби українських захисників та захисниць.


Сергій Жадан — поет і співак — не припиняє влаштовувати концерти, читання поезій, автограф-сесії, щоб учергове акцентувати: «Дякуємо всім, хто купує квитки і донатить. Українська культура працює на українську перемогу!».

 

Зокрема, долучався до збору коштів у рамках проєкту одного з топбанків «Рятівний мерч» — Lifesaving Merch. Тільки упродовж вечора, коли презентували точку продажу в київському ЦУМі товарів з написами-цитатами з творів Сергія Жадана, було зібрано майже 400 тис. гривень на допомогу тим, хто її потребує.

 

До благодійної події доєдналися партнери та друзі проєкту «Ми однієї крові», митці та журналісти. Кошти з продажів мерчу спрямовують на доставку крові, такмед та обладнання для «швидких» парамедиків.

 

На благодійному аукціоні тоді книжки з автографом Сергія Жадана купували за 10 тис. грн та 15 тис. грн.

 

Утім можна  купити собі просто футболку за значно скромніші 700 грн із написом «Любов варта всього — варта болю твого, варта твоїх розлук, варта відрази й мук» — і  частину коштів теж буде перераховано на важливу справу.