Поет-воїн Олексій Івакін загинув у бою на Запоріжжі

19:17, 28.09.2023
Поет-воїн Олексій Івакін загинув у бою на Запоріжжі

Українська літературна спільнота втратила військового та талановитого поета Олексія Івакіна на війні за Україну.

На Запорізькому напрямку загинув харківський поет та військовий Олексій Івакін, який служив у 82-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

 

Його втрата стала великим ударом для літературної спільноти Харкова.

 

Олексія не стало 6 вересня, проте доставити тіло до Харкова вдалося лише кілька днів тому.

 

Як інформує Україна молода, про смерть воїна повідомив Український ПЕН та «ЛітературнийSLAM», учасником і натхненником якого він був. 

 

Це харківський культурний центр, який до війни регулярно організовував яскраві поетичні вечори та був помітним культурним явищем «першої столиці». Усі, хто знав Олексія, запам’ятали його світлою і доброю людиною, автором пронизливих віршів.

 

«Не стало чудової людини, крутого поета, зразкового сім’янина та батька двох діточок Льоши Івакіна. Він був справжнім захисником Батьківщини й дуже світлою людиною. Ми не зустрічали жодної людини, яка хоч щось поганого сказала про Олексія. Жодної», — йдеться у повідомленні літературного центру.

 

У рідному місті про Олексія Івакіна кажуть, що для харківської поетичної «тусовки» він був легендою. Олексій писав переважно російською мовою, хоча мав у своєму доробку й твори, написані українською. У нього є поетичні і прозові твори. Крім лірики, є багато філософських речей, розповідають про Івакіна друзі. 

 

Без батька та чоловіка залишилося двоє маленьких дітей та дружина.

 

Як повідомляла УМ, миротворець та ветеран АТО, 49-річний сержант поліції Андрій Тарчинський загинув під час російського терористичного обстрілу Херсону у вівторок вранці.