Соліст балету Одеської опери Ростислав Янчишен загинув у бою, фото

00:20, 21.04.2023
Соліст балету Одеської опери Ростислав Янчишен загинув у бою, фото

Захисник України, соліст Одеського національного академічного театру опери та балету Ростислав Янчишен віддав життя за Україну. (facebook.com/OdesaOperaBallet)

Соліст Одеського національного академічного театру опери та балету Ростислав Янчишен, який пішов на фронт добровольцем в лавах тероборони в перші дні вторгнення рф, загинув під час виконання бойового завдання на фронті.

 

Ростиславу назавжди буде 31 рік, понад 10 років він віддав Одеській опері.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднили Одеська опера, а також її колишній головний режисер, а нині режисер Польської національної опери Teatr Wielki Євген Лавренчук у соцмережах в ніч на п’ятницю.

 

 

«Жахлива новина. Війна вбила Ростислава Янчишена, соліста балету Одеської опери. Вічна усмішка, світлий погляд - так Тебе запам'ятають колеги...

 

Коли Його не прийняли в лави ЗСУ, Він пішов в тероборону. Патріот, Доброволець. Ростислав Янчишен, тепер Ти назавжди злився з такою рідною для Тебе стихією повітря.

Вічна та світла пам'ять Герою! Краса не вмирає!», - написав пан Лавренчук.

 

 

В Одеській опері повідомили, що 20 квітня надвечір колектив сколихнула жахлива звістка - під час виконання бойового завдання, захищаючи українське майбуття, на фронті загинув артист балету театру Ростислав Янчишен.

 

«Понад десять років Ростислав служив в Одеській опері, а у перші дні війни вступив до лав Збройних Сил України, щоб героїчно боронити Україну, яку любив понад усе! Відтак балетки артиста змінилися на  армійські берці, а музика улюблених вистав - на звуки мінометної черги», - йдеться у повідомленні.

 

Завідувач балетної трупи театру Гаррі Севоян не стримує сліз: «Світла, талановита, порядна, інтелігентна людина. Він одним з перших пішов захищати Батьківщину! Не за повісткою, не за наказом, а за власним рішенням, за покликом серця і усвідомленням своєї патріотичної місії».

 

 

Однією з  яскравих партій Ростислава була партія солдата, що гине на війні, у сучасному балетному дивертисменті «Тримай».

 

 

«За страшним вироком долі, ця партія виявилася пророчою для артиста. Не можемо і не хочемо вірити в це… Завжди будемо зберігати пам’ять про нашого Ростіка!», - пишуть колегли полеглого воїна.

 

Колектив Одеської опери висловлює щирі співчуття родині та близьким  Захисника України  Ростислава Янчишена.

 

Як повідомляла «УМ», днями в бою з російськими окупантами загинув екснардеп, 56-річний Олег Барна.