Екснардеп Олег Барна загинув на фронті, фото

09:51, 19.04.2023
Екснардеп Олег Барна загинув на фронті, фото

Олег Барна з побратимами на фронті. (Фото: Фейсбук Oleg Barna)

Колишній народний депутат України 56-річний Олег Барна, який  служив у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша загинув під час бойових дій 17 квітня. Колишній нардеп ще у 2015 році називав АТО повноцінною війною з росією.

 

Як інформує УМ, про це повідомили  у соцмережах, зокрема, «афганець», голова громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО» Сергій Тріскач у Фейсбуці, начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський у Facebook.

 

Сказано про сумну новину й на Facebook-акаунті Oleg Barna, молодшого брата воїна-депутата. 

 

"Вчора (17 квітня – УМ.) під час бойових дій загинув Олег Барна. Так вийшло, що ми мали можливість поспілкуватися з ним минулого тижня", — прокоментував загибель військового 18 квітня спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

 

 

Пресофіцер 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Мирослав Семенюк повідомив, що офіційно він не вважається загиблим, тому що тіло ще не евакуювали з поля бою. "Але все вказує на те, що він загинув", — сказав Семенюк.

 

Згодом стали відомі подробиці. Загибель Барни зранку 19 квітня також підтвердив експрезидент України Петро Порошенко. "Сьогодні підтвердили, Олег Барна загинув. Західна частина Павлівки, 68 бригада, другий батальйон. Довго просився в штурмову групу. Тому йшов на штурм один із перших. Вів вогонь з дистанції один-три метра. Кульове поранення в шию", - повідомив Порошенко.

 

Олег Барна народився 18 квітня 1967 року, проходив службу в армії з 1985 до 1987 року. До 2014 року працював учителем математики, фізики, інформатики та допризовної підготовки у школах Тернопільської області.

 

Барна був активним учасником Євромайдану в Чортківському районі та Києві. У нього було поранення в голову і вибито праве плече внаслідок сутичок 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку.

 

Після початку війни на Донбасі Олег Барна пішов на фронт добровольцем у складі 128-ї окремої гірничо-піхотної бригади, хоча мав інвалідність. Під час бойових дій отримав контузію.

 

 

Барна пройшов у Верховну Раду від "Блоку Петра Порошенко" в одномандатному окрузі на Тернопільщині у 2014 році та став відомим завдяки скандалам. Виступаючи на трибуні Ради 14 січня 2015 року, він назвав президента Росії Володимира Путіна х**лом.

 

 

"Всі ми повинні чесно визнати, що Путін фінансує терористів, які вбивають наших людей... Усі повинні разом сказати, що Путін — це х**ло", — говорив експолітик.

 

Колишній нардеп тоді сказав, що президент Росії розв'язав в Україні повноцінну війну, яку не можна називати АТО.

 

У грудні 2015 року Барна подарував букет червоних троянд тодішньому прем'єр-міністру Арсенію Яценюку. Після цього він схопив Яценюка і відтяг від трибуни. Далі була бійка депутатів від фракцій "Народний фронт" і "БПП".

 

Колишнього нардепа виключили з "БПП" за "захоплення" Яценюка. А в жовтні 2018 року Барна облаяв журналіста Ігоря Колтунова за його питання про кнопкодавство в Раді. "Ти якого біса до мене підійшов, на *** пішов бігом", — відповів він и поцікавився, чи не є журналіст людиною з "нетрадиційною орієнтацією".

 

 

Барна відзначився бійкою із представником партії "Свобода" Юрієм Левченком в ефірі телеканалу "Рада" у грудні 2018 року.

 

Ексдепутат конфліктував і з нинішніми представниками влади. У квітні 2019 року був конфлікт між Олегом Барною та представником команди кандидата у президенти Володимира Зеленського Святославом Юрашем у кулуарах телеканалу ZIK. Барна схопив Юраша за горло і кілька разів штовхнув, порвавши сорочку.

 

А у травні 2021 року Барна в ефірі шоу "Політика без правил" на телеканалі "ПравдаТУТ" побився з нардепом від "Слуги народу" Дмитром Соломчуком. Вони обговорювали відкриття ринку землі.

 

Нагадаємо, що нещодавно в боях із російськими окупантами загинув депутат Миргородської міської ради від "Євросолідарності" Анатолій Карбан. А 2 квітня писав про загибель у Бахмуті командира мінометного розрахунку із позивним "Грек" Андрія Воробкало. Він повернувся до України з Греції після початку великої війни.

 

Як повідомляла УМ, Герой України Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» загинув у бою під Бахмутом.