Від Зеленського вимагають повної заборони гастролей російських артистів в Україні: петиція набрала 25 тисяч підписів

10:31, 11.10.2021
Від Зеленського вимагають повної заборони гастролей російських артистів в Україні: петиція набрала 25 тисяч підписів

Ініціатор петиції — телеведучий і громадський діяч Ігор Кондратюк. (facebook.com/kondratjukigor)

Петиція на сайті президента про повну заборону на виступи російським артистам в Україні набрала 25 тисяч підписів.

 

Ця кількість підписів необхідна, щоб петицію розглянув президент Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, ініціатор петиції — телеведучий і громадський діяч Ігор Кондратюк.

 

Петиція була опублікована ще 21 вересня 2021 року і набрала понад необхідні 25 тисяч голосів навіть раніше терміну – до кінця голосування залишилося ще 72 дні.
 
 

У петиції пропонується ввести заборону на гастролі росіянам до повернення Криму і відновлення контролю над східними кордонами України.

 

"Отже, 25 000 голосів моя петиція зібрала. Дякую усім, хто поставив свої підписи під нею! Чекаємо розгляду Зеленським. Побачимо - що легше: критикувати за "бізнес на крові" попередника, чи забороняти цей та інші злочинні бізнеси з агресором тим, кого ти привів у владу", - написав Ігор Кондратюк у соцмережах.

 

Пан Кондратюк вважає, що музика та інші види мистецтва від Росії, як країни-агресора, не можуть бути поза політикою під час війни, оскільки вони є продовженням самої війни.

 

«Представники агресора, які промовчали і тим самим підтримали окупацію Криму та розвʼязання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії.

 

 Виключення для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші.

 

Це неприродно, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окуповиних ними українців», — сказано в петиції Кондратюка.

 

 

Як повідомляла "УМ", ще у 2017 році в Україні заборонили гастролі російських артистів без дозволу СБУ. Втім, ці заборони спецслужба застосовує до гастролерів вибірково.