Письменники Львова обурені брехнею кандидата від «Слуги народу»

15:58, 18.10.2020
Письменники Львова обурені брехнею кандидата від «Слуги народу»

Тарас Кльофа використав це фото для своєї передвиборчої агітації не спитавши думку письменників Львова. (Фото з ФБ-сторінки Тараса Кльофи)

Члени Львівської організації Національної спілки письменників обурені скандальною заявою керівника організації Ігоря Гургули про те, що письменники нібито підтримують кандидата в мери Львова від «Слуги народу» Тараса Кльофу.

 

Тим більше, що сам пан Кльофа публічно подякував членам організації за підтримку, хоча не мав для цього жодних підстав.

 

Як повідомляє «Україна молода»,  про це йдеться у відкритій заяві членів Львівської обласної організації Національної спілки письменників України.

 

Зокрема, письменники звинувачують у брехні Тараса Кльофу.

 

Скандал розгорівся після зустрічі Тараса Кльофи в статусі кандидата на посаду міського голови Львова з письменниками Львова.

 

Після цього голова Львівської обласної організації Нацспілки письменників України Ігор Гургула у коментарі виданню "ГалІнфо" повідомив: "Наблизившись до дати проведення виборів до місцевих органів влади, проаналізувавши та зваживши усі "за" і "проти", ми дійшли до висновку, що на Львівщині гідно представлятиме місцеву владу команда партії "Слуга народу".

 

                                                                        Ігор Гургула. 

 

Мало цього, пан Гургула, без відома письменників, оприлюднив "Звернення письменників Львівщини" зі своїм підписом, в якому наголошується:

 

Ми, українські письменники, залишаємось чи не єдиним суспільним прошарком, якому сповна довіряють люди [...] І ця заява йде від чистого серця та твердої переконаності у необхідності дати шанс молодому поколінню політиків та управлінців проявити себе сповна. Віддаючи свій голос за львівську команду "Слуг народу", ми голосуємо за щасливе майбутнє Вітчизни та процвітання Галичини!".

 

У підсумку на своїй офіційній сторінці у Facebook Тарас Кльофа заявив, про підтримку його партії літераторами Львівщини.

 

 

Після цього у соцмережах відразу кілька членів НСПУ заявили, що заява є виключно особистою точкою зору Ігоря Гургули. Поетеса Любов Долик поширила відкритий лист до Тараса Кльофи, який підписали 14 членів обласної організації НСПУ.

 

"Шановний пане Тарасе! Ми, письменники, члени Львівської організації НСПУ офіційно заявляємо, що не погоджувалися висловлювати Вам, як кандидатові у мери від партії "Слуга народу", офіційну підтримку від імені усієї Львівської обласної організації НСПУ, – сказано у заяві.

 

 

За словами авторів заяви, підтримка Гургули ще не означає підтримку всіх письменників.

 

Поетаса Любов Долик заявила: "Я не висловлювала своєї згоди підтримувати партію "Слуга народу". Це неправда, що Львівська організація НСПУ підтримує цю партію на виборах! Можливо, це позиція лише однієї особи? Але не усієї організації!".

 

Ігор Гургула в розмові з журналістами визнав, що заяву на підтримку "Слуги народу" є виключно його особистою позицією. За його словами, таким чином він хотів підтримати свого друга Олега Березу, який очолює обласну службу автомобільних доріг і балотується до міської ради від "Слуги народу".

 

"Це так, тут я припустився помилки. Треба було написати "я, письменник". Я зараз готую доповнення. Вийшов стилістичний ляп", - сказав Гургула.

 

В коментарях кандидату в мери від "Слуги народу" задали чимало питань на рахунок того хто саме його підтримав?

 

Наприклад, Маріанна Кіджановська цю ситуацію прокоментувала так:

 

"Я член НСПУ, живу у Львові. Я вважаю, що Львівська обласна організація Національної Спілки Письменників України не мала повноважень робити заяву про підтримку львівськими письменниками партії "Слуга народу" - ні партії загалом, ні окремих кандидатів-членів цієї партії, які йдуть на місцеві вибори. Таку заяву Ігор Гургула міг би зробити тільки від власного імені".

 

Як повідомляла "УМ", партія «Європейська Солідарність» є беззаперечним лідером на місцевих виборах у Львові – і до міської, і до обласної ради. Натомість партія «Слуга народу» за даними опитування не потрапляє ні до міськради, ні до облради.
 
 
Представники партії «Слуга Народу» у місцевих, районних і обласних радах планують об’єднатися з представниками партії «Опозиційна платформа — За життя» після місцевих виборів.