Підприємці проти карантину: в Києві мітингують - під Кабміном, в Чернігові - провели автопробіг

11:19, 29.04.2020
Підприємці проти карантину: в Києві мітингують - під Кабміном, в Чернігові - провели автопробіг

Біля Кабміну чергує декілька нарядів Національної гвардії, а також Поліція діалогу.

Під будівлею Кабінету міністрів з самого ранку мітингують підприємці з вимогою послабити карантинні заходи. Під будівлею Кабміну перебуває кілька сотень протестувальників.

 

Підприємці вимагають від уряду дозволити роботу малому та мікробізнесу з дотриманням санітарних вимог.

 
 
 
 

Також мітингувальники вимагають забезпечення рівних вимог до роботи під час карантину для всіх: для відомих торговельних мереж, ресторанів і т.д.

 

Протестувальники на авто перекривали рух по вулиці Грушевського, але наразі учасники мітингу забрали свої авто і звільнили вулицю для проїзду, повідомляє  "Укрінформ"

 
Біля Кабміну чергує декілька нарядів Національної гвардії, а також Поліція діалогу.
 
 
 
 
 
Проти карантину протестували і у Чернігові - тут підприємці провели автопробіг із вимогою дозволити працювати малому бізнесу.

 

Плакати з відповідними вимогами мітингувальники прикріпили на свої машини, повідомляє у Facebook Чернігівська міська рада.

 

"Масштабний автопробіг провели 28 квітня в Чернігові представники малого бізнесу. Проїхавши проспектами Перемоги та Миру, вулицями Шевченка, Рокоссовського та Героїв Чорнобиля, підприємці зібралися на Красній площі, щоб описати ситуацію з малим бізнесом та висунути свої вимоги", - ідеться у повідомленні.


Вислухати мітингувальників на центральну площу обласного центру прийшов міський голова Владислав Атрошенко. Він висловив підтримку підприємцям, але зазначив, що остаточне рішення — все ж за Кабміном.

 

"Об’єктивно на ринку, на повітрі є більше можливостей дотримання карантинних заходів безпеки, ніж у магазинах. Те ж стосується і бізнесу, який розміщений на перших поверхах - його теж треба відкривати", - вважає міський голова.

 

 

Як повідомляла УМ, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до нього надходять численні прохання про пом’якшення карантину, проте піти на таке уряд поки не може.

 

Глава держави закликав уряд відкрити продовольчі ринки. Кабінет міністрів, у свою чергу, розгляне це рішення 29 квітня.

 

 Перед тим Міністерство охорони здоров’я визначилося з умовами, яких повинні дотримуватися продовольчі ринки для роботи на карантині.

 

Нагадаємо: Журналісти Bihus info з’ясували, що під час карантину ресторан нардепа від "Слуги народу" Миколи Тищенка відвідують VIP-гості .

 

Пізніше поліція та епідемологи завітали до так званого «своєрідного штабу» нардепа від «Слуги народу» Миколи Тищенка, який насправді є його рестораном «Велюр» в центрі Києва.

 

Влада розглядає можливість відновлення роботи продовольчих ринків в Україні вже цієї п’ятниці, 1 травня. Втім, це можливо лише за умови дотримання усіх правил безпеки.