Шмигаль назвав три сценарії як жити далі в умовах пандемії

10:37, 29.04.2020
Шмигаль назвав три сценарії як жити далі в умовах пандемії

шмигаль вважає, що поступове зняття обмежень дасть нам змогу постійно контролювати ситуацію із захворюваністю

 

На початку травня в Україні очікують пік захворювання на коронавірус. Пройти його треба успішно , щоб почати процес послаблення обмежень.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

 

За його словами, існує три сценарії, як жити далі в умовах пандемії.

 

Перший — це йти жорстким шляхом. Залишати все закритим, як це робить Сінгапур або Туреччина. На період священного для мусульман Рамадану турецька влада запроваджує комендантську годину на вихідних, дозволяючи виходити в найближчі магазини лише з 9 до 14 години. Такий сценарій точно не для нас.

 

Другий варіант — ліберальний. Повернутися до звичного життя та відкрити всі заклади. Піти за прикладом Швеції. Однак наразі у Швеції виявлено понад 18 600 випадків захворювань та зафіксовано більш ніж 2 100 смертей. Тобто летальність становить понад 11%. Це вп’ятеро вище, ніж наразі в Україні.

 

І третій сценарій — це не обирати між здоров’ям та економікою, а запускати адаптивний карантин із переходом до нових соціальних норм життя, як це робить більшість країн, зокрема Чехія та Польща, динаміка захворювань яких схожа на ситуацію в Україні. Поступове зняття обмежень дасть нам змогу постійно контролювати ситуацію із захворюваністю та в разі спалахів оперативно їх локалізовувати.

 

Як повідомляла УМ, раніше Шмигаль озвучив 5 етапів виходу з карантину

 

Влада розглядає можливість відновлення роботи продовольчих ринків в Україні вже цієї п’ятниці, 1 травня. Втім, це можливо лише за умови дотримання усіх правил безпеки.