Штаб Тищенка перевірила поліція

20:57, 28.04.2020
Штаб Тищенка перевірила поліція

Адміністратор ресторану "Велюр" запевнив, що заклад працює лише в онлайн-режимі.

Поліція та епідемологи завітали до так званого «своєрідного штабу» нардепа від «Слуги народу» Миколи Тищенка, який насправді є його рестораном «Велюр» в центрі Києва.

 

Зауважимо, що правоохоронці з’явилися тут ледь не через добу після скандальної інформації про те, що попри карантин ресторан продовжує працювати і приймати тут VIP-клієнтів: можновладців, депутатів і відомих бізнесменів.

 

Як передає «Україна молода», столичні правоохоронці тим самим перевірили інформацію журналістів щодо роботи ресторану народного депутата Миколи Тищенка.

 

"На момент знаходження правоохоронців у ресторані відвідувачів не було. Поліцейські роз’яснили обмежувальні законодавчі норми у період карантину та взяли в адміністратора закладу зобов’язання щодо роботи таких установ тільки в онлайн-режимі", - йдеться у повідомленні поліції.

 

Назви ресторану поліція не називає, але з оприлюдненого фото і відео зрозуміло, що йдеться про ресторан "Велюр", який належить Тищенку. Правоохоронцям відкрив адміністратор закладу. Там перебували кілька працівників. У поліції зазначають, що адміністратор написав пояснення та зобов’язання щодо заборони закладам громадського харчування приймати відвідувачів у період карантину.

 

Поліція також радить громадянам, які стали свідком порушення карантину, негайно телефонувати до поліції по спецлінії 102 для притягнення причетних осіб до відповідальності.

 

У свою чергу глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що поліція прийшла в ресторан Тищенка "в тому числі з ініціативи депутатів СН".

 

Арахамія запевнив, що "партія не має наміру покривати нардепа", і якщо ресторан працює, Тищенко як його власник має понести законне покарання. Він також допустив можливість "подвійного покарання" для Тищенка.

 

"Більш того, якщо факт правопорушення підтвердиться і ресторан працював на виробництво їжі, а не просто використовувався для зустрічей, то потрібне подвійне покарання. Не знаю чи можливо це в законному порядку, але він же депутат і значить на це потрібно жорстко відреагувати", - каже Арахамія.

 

Як повідомляла УМ, журналісти в програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом" з'ясували, що столичний ресторан "Велюр" під час карантину відвідували депутати, чиновники і бізнесмени.

 

Тищенко в свою чергу заявив, що його ресторан не працює для відвідувачів, але став, як «своєрідний штаб», бо там проходять лише "особисті зустрічі", а гості "сидять голодними".