Відкриття продовольчих ринків: уряд вирішуватиме 29 квітня

14:33, 27.04.2020
Відкриття продовольчих ринків: уряд вирішуватиме 29 квітня

Питання їх відкриття розгляне уряд на найближчому засіданні.

Президент Володимир Зеленський закликав відкрити продовольчі ринки, Кабінет міністрів розгляне можливість відкриття ринків під час карантину на засіданні у середу.

 

Про це йшлося на щоденній нараді з питань запобігання поширенню COVID-19, повідомляє Офіс президента

 

 "Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах", - сказав Зеленський.

 

Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

 

Питання їх відкриття розгляне уряд на найближчому засіданні.

 

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

 

"Уряд дозволить працювати низці продовольчих ринків. 29 квітня на своєму черговому засідання Кабінет міністрів розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків",- сказав Шмигаль.  

 

Планується відкрити 281 продовольчий ринок по всій території України, але з дотриманням жорстких санітарних норм, за порушення яких будуть суворо карати аж до закриття ринку на певний період.

 

Водночас, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що рівень смертності через COVID-19 в Україні невисокий і становить трохи більше 2%.

 

Як повідомляла УМ, сільгоспвиробники Олешківського і Голопристанського районів Херсонщини через закриття ринків  не можуть продати городину, яку традиційно звозили і скуповували підприємці з усієї країни на оптовому овочевому ринку в селищі Великі Копані поблизу Херсону. 

 

Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу до 11 травня.

 

Через закриття ринків в Україні,  у селі Великі Копані в Олешківському районі Херсонської області виник колапс зі збутом великої кількості городини, яку тонами викидали на смітник або віддавали свиням.

 

 

Міський голова Львова Андрій Садовий також закликав дозволити працювати продовольчим ринкам під час карантину, дотримуючись протиепідемічних вимог.