Як виробляють та чим корисний заводський квас
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Рецепт яворівського пирога (Смачна країна з Костянтином Грубичем)
Знаменитий яворівський пиріг має «репутацію» недорогої випічки, що підійде як до святкового, так і пісного столу.
Секрети кухарів із Львівщини розкрив ютуб-канал «Смачна країна з Костянтином Грубичем» /
Інгредієнти для тіста:
- вода - 1,5 скл;
- борошно - 550 г;
- свіжі дріжджі - 30 г;
- олія - 4 ст. л;
- цукор - 1 ст. л;
- сіль - за смаком.
Інгредієнти для начинки:
- картопля - 2 кг;
- гречана крупа - 50 г;
- олія, сіль, перець - за смаком.
У теплій воді розчиніть свіжі дріжджі, додайте цукор, сіль, борошно, замісіть тісто й поставте підходити. Після того як воно «дійде» до краю, знову замісіть і ще раз залиште «рости» приблизно на півгодини.
Очищена картопля вариться як для звичайного пюре.
Гречку на 10 хвилин залийте окропом, а потім потовчіть разом з бульбою.
Готове тісто треба розділити на дві частини – більшу та меншу, і розкачати у вигляді тонких круглих пластів.
Потім більшим із них покрийте деко так, аби його кінці вийшли за межі верху. Викладіть на дно рівномірно фарш, закрийте його меншим пластом, а потім загорніть пиріг краями більшого. У результаті ваша випічка буде не лише смачною, а й матиме красивий вигляд.
Готується яворівський кулінарний шедевр при температурі 180 градусів. Смакувати ним краще наступного дня.
Дивіться також рецепт ідеальних млинців без дріжджів з вершками.
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>
У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки >>